1.6 ton kokainë, kapet në Shkodër me çanta me para bosi i grupit
8 probleme të fshehta psikologjike që i zbulon rrëmuja e shtëpisë (FOTO LAJM)

Ka mungesë të disa lloje rinovimesh

Disa njerëz kalojnë vite duke jetuar në apartamente me rubinet që rrjedh, letër-muri të vjetër dhe i mbajnë gjërat në kuti, në mënyrë që të mos shpenzojnë para shtesë në gjëra të reja.

Ata shpesh e trajtojnë vendin e tyre të jetesës si të përkohshëm: sikur po planifikojnë të lëvizin në një qytet tjetër, të gjejnë një punë jashtë vendit, të marrin një hipotekë, ose të presin që jetët e tyre të ndryshojnë disi.

Por ndonjëherë, ata mund të jetojnë në këtë vend “të përkohshëm” për dekada të tëra. Nga pikëpamja psikologjike, këta njerëz janë të prirur të jetojnë në të ardhmen dhe ta shohin atë me ngjyra. Ata e trajtojnë të tashmen si një shqetësim të përkohshëm që ata thjesht duhet ta tolerojnë.

Nga ana tjetër, ata shpesh nuk kanë ndonjë plan të saktë – këta njerëz janë mësuar të jetojnë ashtu dhe vazhdimisht shpresojnë për ndihmë nga jashtë që të ndryshojnë situatën e tyre.
Ju pëlqen apo jo, pastrimi është më tepër sesa thjesht një cen i personalitetit. Ju mund të kuptoni shumë rreth një personi vetëm duke shikuar se si gatuajnë dhe ku i mbajnë rrobat e tyre.

Duke i kushtuar më shumë vëmendje mënyrës sesi organizoni hapësirën rreth jush, ju mund të mësoni më shumë për personalitetin tuaj. E njëjta gjë vlen edhe për njerëzit e tjerë. Nëse doni të njihni një person të ri që keni takuar, thjesht bëni një vizitë në shtëpinë e tyre.

Ne mendojmë se është gjithmonë e dobishme për të mësuar diçka të re rreth vetes dhe njerëzve të tjerë. Pra, këtu janë disa nga zakonet më të përditshme që njerëzit kanë dhe karakteristikat psikologjike që ato zbulojnë.
Shtuar më 19/04/2019, ora 11:13
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori