8 arsyet pse studentët e dobët në mësime fitojnë më shumë se ata të dhjetave (FOTO LAJM)

Ata nuk shqetësohen për notat.

Për shumë studentë të mirë, notat e tyre janë një shenjë e suksesit: nëse ata kanë nota të mira, kjo do të thotë se ata kanë arritur diçka. Sidoqoftë, të gjitha notat janë subjektive dhe ato varen jo vetëm nga cilësia e njohurive, por edhe nga faktorët e tjerë, si mësuesi dhe gjendja shpirtërore e tyre.

Studentëve të këqij nuk u duhen nota për të dëshmuar se janë të suksesshëm. Kur i ndjekin qëllimet e tyre, ata nuk kërkojnë vlerësimin e njerëzve të tjerë, ata kujdesen më shumë për atë se sa të kënaqur janë me ato që kanë bërë.
Shumë prindër përpiqen t’i bindin fëmijët e tyre se notat shkollore janë me të vërtetë të rëndësishme. Dhe kur fëmijët e tyre marrin nota të këqija i qortojnë dhe i bëjnë ata të studiojnë më shumë. Por në jetën reale, shumë shpesh notat shkollore nuk kanë aspak rëndësi.

Sa herë keni dëgjuar për fëmijë që nuk ishin shumë të suksesshëm në shkollë, por më pas përfundun në kompani të shkëlqyeshme në një pozitë të shkëlqyeshme?

Ne kemi konsultuar me psikologët dhe jemi munduar t’i përgjigjemi pyetjes se pse studentët e këqij shpesh bëhen më të suksesshëm se ata të mirët.
Shtuar më 16/07/2020, ora 14:56

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori