6 llojet e kimisë romantike dhe çfarë nënkuptojnë ato për lidhjen tuaj
Kimia është një masë shumë e rëndësishme e pajtueshmërisë që në të vërtetë përfshin gjashtë elementë të ndryshëm. Atëherë, çfarë është në të vërtetë kimia?

Kimia është një term mjaft i mjegullt”, thotë Dr. Van Kirk. “Kjo mund të nënkuptojë gjëra të ndryshme për njerëz të ndryshëm. Për mua, kjo ka të bëjë me energjinë: si është kur rri pranë dikujt”, shkruan “Brit”.

Nuk ka dyshim që kimia është e rëndësishme për një marrëdhënie të shkëlqyeshme, veçanërisht sepse aludon aq shumë në lidhje me përputhshmërinë e një çifti, transmeton lajmi.net.

Sidoqoftë, Dr. Van Kirk thotë se shumë njerëz – veçanërisht gratë – në të vërtetë e gabojnë kiminë fizike si pajtueshmëri. “Vetëm se keni kimi fizike, nuk do të thotë se jeni në përputhje ose duhet të jeni së bashku”, thotë ajo. “Është e rëndësishme të përdorni gjykimin tuaj kritik për të vendosur nëse keni të drejtë si çift”.

Në vend që të shikojmë kiminë fizike si një tregues që S.O. është një, Dr. Van Kirk rekomandon të shikoni llojet e ndryshme të kimisë të pranishme në marrëdhënien tuaj.Gjashtë llojet e kimisë

1. Personaliteti: Kjo është mënyra se si ju të dy shkoni mirë në nivelin njerëzor. Mendoni: sa jeni tërhequr nga personaliteti i boo tuaj – jo nga trupi i tyre, transmeton lajmi.net.

2. Stili i jetës: Njerëzit me personalitet të ngjashëm shpesh kanë stile të ngjashme jetese. Për shembull, personalitetet e tipit që kërkojnë risi ndoshta shkojnë në më shumë udhëtime sesa llojet e tjera të personaliteteve.

Nga ana tjetër, edhe njerëzit me personalitet shumë të ndryshëm mund të pëlqejnë që të dy të dalin me miqtë disa net në javë, për shembull.

3. Shpirtërore: Kimia juaj shpirtërore matet nga mënyra se si përafrohen vlerat tuaja fetare, politike ose morale.4. Intelektual: A mund të flisni me të gjatë gjithë ditës pa u mërzitur? Ju jeni padyshim i përputhshëm intelektualisht.

5. Financiar: Të jesh i pajtueshëm financiarisht nuk do të thotë domosdoshmërisht gjendja e llogarisë tuaj bankare. Bëhet fjalë për mënyrën e trajtimit dhe shikimit të parave.

6. Seksual: Kimia seksuale nuk mund të përcaktohet, por Dr. Van Kirk thotë se do ta dini kur ta ndjeni. Këto nivele të kimisë mund të nënkuptojnë gjëra të ndryshme për njerëz të ndryshëm dhe nuk janë të gjitha të peshuara të njëjtat për të gjithë.

Për shembull, disa njerëz i kushtojnë shumë rëndësi sigurisë financiare dhe për këtë arsye duhet t’i kushtojnë rëndësi gjetjes së një partneri i cili është i pajtueshëm financiarisht me ta.
Shtuar më 17/11/2020, ora 23:46

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori