6 fakte që nuk i dinit për patatinat
E kush nuki pëlqen patatinat? Por ja disa fakte që ju nuk i dinit për to.
Ne të gjithë i përlqejmë patatinat, por sa dimë ne për to? Ja gjashtë fakte që nuk i dinit për patatinat.

1. Patatinat, u krijuan nga një Restorant. Në vitin 1853 një klient i pakënaqur në restorantin Saratoga Springs në New York, u ankua se patatet e tij nuk ishin të prera hollë dhe nuk ishin krokante.

2. Ka një shpjegim për hapësirën boshe tek cdo qese patatinash. E keni parasysh atë hapësirën boshe? Epo ka një shpjegim, ajo është e mbushur me nitrogjen për të ndenjur sa më të freskëta, por gjithashtu hapësira boshe është lënë në mënyrë që patatinat të mos thërrmohen.

3. Qesja më e madhe e patatinave në botë, peshon më shumë se një makinë e vogël. Në 2013 Corkers Crisps shënoi rekordin botëror duke bërë qesen më të madhe të patatinave të parë ndonjëherë.

4. Një inxhinier bëri 6 vite studime për krokanticitetin e patatinave.

5. Patatinat u zhdukën për një periudhë gjatë Luftës së Dytë Botërore. Prodhimi i patatinave u ndalua në të gjithë vendet. Por pas shumë protestave në Amerikë ato u shpallën një ushqim 'thelbësor' dhe u riprodhuan sërish.

6. Në Britani patatet e skuqura quhen 'patatina' dhe 'patatinat quhen... Ato quhen 'crisps' për të shmangur ngatërrimin dhe jo 'chips' sic quhen në Amerikë.

Shtuar më 18/01/2021, ora 16:59

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori