5 Rregullat që duhet t’i merni parasysh kur jeni në një dhomë hoteli
Hotelet në të gjithë botën bëjnë çmos për t’i mirëpritur mysafirët e tyre. Sidoqoftë, shumë njerëz nuk e kuptojnë se pagesa për një dhomë hoteli nuk do të thotë ta përdorësh atë pa u kujdesur për të.

Ne “Ndryshe” sot për ju kemi bërë një listë të rregullave të caktuara që të gjithë duhet të ndjekin përpara se të largohen nga një hotel.

Mos i palosni peshqirët e papastër.

Punëtorët e hotelit thonë se mënyra e duhur për t’u marrë me peshqirët e përdorur është mbledhja e tyre në një vend mjaft specifik, duke e bërë më të lehtë për ta që t’i marrin për pastrim. Mos i fshihni në një raft sepse ata nuk do ta dinë nëse ato janë përdorur në të vërtetë apo jo.


Mos e rregulloni shtratin.

Do të ishte e sjellshme të bëni disa pastrime themelore përpara se të dilni nga dhoma juaj e hotelit. Për shembull, ju mund të pastroni ndonjë lëng nga sipërfaqet të ndryshme, që ju mendoni se e keni bërë atë. Mund të ju befasojë, por disa njerëz nuk lajnë as tualetin pasi ta përdorin! Sidoqoftë, nuk ka absolutisht asnjë nevojë për të rregulluar shtratin sepse pastruesit gjithsesi do t’i ndërrojnë çarçafët.

Lini bakshishe

Bakshishet vlerësohen shumë në industrinë e shërbimeve të hoteleve,restauranteve, pasi pagat e tyre zakonisht janë të ulta, por mbi të gjitha, puna që ata bëjnë është mjaft e vështirë dhe mund të themi se nuk është edhe aq e vlerësuar. Prandaj është e rëndësishme të mos harroni të falënderoni njerëzit që ju kanë siguruar një qëndrim dhe shërbim të rehatshëm me një bakshish.


Mblidhni mbeturinat e juaja

Mos i lini mbeturinat kudo, por përkundrazi hudhni ato në një shportë mbeturinash. Do të duhet një kohë vërtet e gjatë që pastruesit e shtëpisë të mbledhin të gjitha shishet e përdorura dhe kutitë në të gjitha dhomat. Nëse keni shumë, mund të kërkoni një qese plastike për të vendosur gjithçka, gjë që e bëjnë shumë udhëtarë.

Organizoni të gjitha mobiljet dhe aksesorët ashtu siç ishin para se të vinit ju.

Ju duhet ta vendosni telekomandën e TV në stendën e TV, takëmet në tryezë dhe karriget në vendin e tyre, sugjerojnë udhëtarët. Pronari i shtëpisë ka rreth 20-30 minuta për ta bërë dhomën të duket perfekte, kështu që rregullimi i gjërave të tilla me të vërtetë do tua lehtësojë punën atyre.

Mos përdorni asgjë që nuk ju nevojitet vërtet

Nëse udhëtoni vetëm dhe merrni një dhomë me 2 shtretër, mos i përdorni të dy. Ju mund të shtriheni mjaft mirë vetëm me një shtrat, duke mos krijuar më shumë punë për pronarët e shtëpive. Kjo gjithashtu i referohet çdo gjëje tjetër që mund të mbetet e paprekur.

Shpërndaje me dikë që udhëton shpesh,dhe bën gjumin shpesh në dhomat e hoteleve që ti tregoni se si duhet larguar ajo dhomë me mirësjellje dhe edukat!
Shtuar më 03/06/2020, ora 18:44

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori