4 gjërat që duhet të dini kur një mizë prek ushqimin tuaj, rreziqet që sjell (FOTO LAJM)

Mund të vjellin në ushqimin tuaj

Mizat ushqehen duke thithur lëngje përmes gojës së tyre tubulare. Forma e gojës është arsyeja pse ata duhet të kthejnë çdo vakt në lëng. Në këtë mënyrë, ata thithin lëngje mbi ushqimet duke lënë aty pështymën, e cila mund të përmbajë gjithçka që ata kanë ngrënë më parë.
Shpesh njerëzit kur shikojnë një mizë në ushqim nuk e konsumojnë atë, por të shumtë janë dhe ata që vazhdojnë të hanë sikur nuk ka ndodhur asgjë.

Problemet që këto krijesa të vogla shkaktojnë janë shumë më të mëdha se madhësia e tyre dhe shumë më e ndërlikuar nga sa mund të mendoni. Bright Side ka renditur disa nga rreziqet që mund të vijnë nga mizat nëse ata prekin ushqimin tuaj.
Shtuar më 13/07/2020, ora 10:27

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori