15 minuta ushtrime në ditë të zgjasin jetën
15 minutaaktivitetit fizik në ditë zvogëlojnë rrezikun e vdekjes për 14 përqin dhe shtohet jetëgjatësia për 3 vite krahasuar me personat jo-aktiv. Këtë thotë një studim i publikuar nga “The Lancent”.

Dobitë shëndetësore të aktivitetit fizik janë mirë të njohura për të gjithë, por studimi tregon qartë dobishmërinë e tij.

“Të dish se vetëm 15 minuta ushtrime në shumicën e ditëve të javës mund të zvogëlojnë dukshëm rrezikun e vdekjes mund të inkurajoj shumë njerëz tjerë që të inkorporojnë një sasi të vogël të aktivitetit fizik në jetën e tyre shumë të ngjeshur. Qeveritë dhe profesionistët e shëndetit të dy duhet të luajnë rolin e tyre për të shpërndarë këtë lajmë të mirë dhe t’i bindin njerëzit për rëndësinë e të qenit aktiv sadopak”, thuhet në studim. /albeu.com/
Shtuar më 05/11/2011, ora 16:02
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori