Ylberi i rrallë shfaqet në New York
Ylberi është një fenomen meteorologjik, por bazuar nga mitologjia greke, është shkëlqimi në mes parajsës dhe tokës.

Mitet tjera nga ata që i duan kafshët dhe Vikings që e shohin ylberin lidhje mes botës e atyre që jetojnë dhe atyre që kanë vdekur, Derisa tradita nga Azia e vjetër dhe Amerikanët i shohin ngjyrat si hark lidhës i botës tonë me një tjetër.

Një matematicient kreativ, shkencëtarë dhe fizicient që pa ylberin në vitin 1637 tregoi që ylberi ishte shkaktuar nga drita e diellit e ndarë në ngjyra të ndryshme nga shiu.

Ylberi zakonisht shfaqet pas shiut. Emri "Ylber" vjen nga gjuha latine arcus pulvinus, që do të thotë "Hark me shi".

Amanda Curtis, një vizitore në New York në vitin 2015 zuri një pamje të veçantë të një ylberi të dyfishtë gjatë një dite të bukur.

Fotografitë e ndara u bënë virale sepse ishte një fenomen i rrall dhe dukej jo shumë reale. Ky fenomen është sqaruar më pare që ndodh nda drita e diellit dhe pikat e shiut që kalojnë përmes dritës, formojnë ngjyrat që ka ylberi.

Ylberi i dyfishtë mund të ndodh në vendet tropikale dhe afër ujëvarave.
Shtuar më 11/06/2020, ora 13:27

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori