WhatsApp ul moshën minimale të përdoruesve në Evropë
WhatsApp është aplikacioni më i njohur dhe më i përdorur në Europë.

Së fundmi ai po cakton moshën minimale për përdoruesit e saj në Evropë në 13 vjeç që ishte dikur në 16 vjeç, në mënyrë që të përputhet me një ligj të ri për privatësinë e të dhënave të Bashkimit Europian.

WhatsApp po përditëson kushtet e shërbimit të saj në Bashkimin Evropian para se Rregullorja e Përgjithshme e Mbrojtjes së të Dhënave (GDPR) të hyjë në fuqi më 25 maj.

"Ne kishim për të bërë një shkëmbim në mes të mbledhjes së më shumë informacion ose duke vendosur për ta mbajtur atë të thjeshtë dhe për të rritur moshën minimale të përdoruesve në 16 vjeç në të gjithë Evropën", tha WhatsApp në një deklaratë, citon CNN.

GDPR synon të zgjerojë dhe përditësojë rregullat e të dhënave që kanë qenë në vend në Evropë që nga viti 1995, kur hakerat, shkeljet e sigurisë dhe rrjedhjet e të dhënave u bënë një dukuri e zakonshme. Rregullat u japin evropianëve më shumë kontroll mbi të dhënat e tyre personale. Kompanitë duhet të marrin pëlqimin e një individi për të ruajtur dhe përpunuar të dhënat personale dhe nuk do të lejohen të mbajnë të dhëna më shumë na çfarë janë të lejuara.

GDPR gjithashtu kërkon që kompanitë që merren me të dhënat personale të personave nën moshën 16 vjeç, të marrin pëlqimin nga një prind ose kujdestar. Ata duhet të bëjnë "përpjekje të arsyeshme për të verifikuar" moshat e përdoruesve, "duke marrë parasysh teknologjinë në dispozicion". /albeu.com/
Shtuar më 25/04/2018, ora 20:48

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori