Vendi me dhjetëra-mijëra 100 vjeçar
Pëlqej
Populli japonez është zyrtarisht më i vjetri në botë. Më shumë se 28% e njerëzve që jetojnë në Japoni janë të moshuar.

Në vitin 2018, mbi 70 mijë të moshuar kanë arritur të festojnë 100 vjetorin e lindjes.

Gjinia dominuese për jetëgjatësi është ajo e femrave. Sipas statistikave, numërohen 20.12 milionë gra të moshuara dhe 15.45 milionë meshkuj të moshuar. Në një njoftim nga Ministria e Shëndetësisë dhe Punës në Japoni thuhet se në vitin 153, në Japoni kanë jetuar vetëm 153 njëqindvjeçar.

Shtetet që e ndjekin për popull me jetëgjatësi janë Italia, Portugalia dhe Gjermania.
Shtuar më 19/09/2018, ora 19:12
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori