Truket e veçanta që përdor çdo oficer policie! (FOTO LAJM)

Punonjësit e policisë sigurojnë qetësi dhe rend në çdo vend. Në filma, ata ndjekin kriminelët më të keq, kryejnë marrjen në pyetje, dhe, natyrisht, ata i shpëtojnë njerëzit. Por a është e gjitha kjo e vërtetë? Dhe si ndodhin këto gjëra me të vërtetë?

Këtu janë mbledhur faktet më interesante rreth punës së rrezikshme që bëjnë policët. Shumica e njerëzve ndoshta nuk kanë ide për këto fakte të çmendura.

Punonjësit e policisë dinë gjithçka për ju

Kur merrni një pasaportë biometrike ose në situata kur duhet të lini shenjat e gishtërinjve tuaj, futeni në bazën e të dhënave të policisë. Sigurisht, kjo i ndihmon ata në hetime, por nganjëherë ata mund ta përdorin atë për qëllimet e tyre. Nëse ke një mik në forcën e policisë, mund të jesh i sigurt se ai ose ajo tashmë di gjithçka që ti u tregon atyre. Dhe ndoshta pak më shumë. Dhe në disa shtete të SHBA, automjetet e policisë janë të pajisura me një pajisje që mund të marrë informacionin duke përdorur një antenë satelitore , kështu që e bën shumë më të lehtë për policinë që të zbulojë informacionin për njerëzit e nevojshëm.

Rripa si të supermenëve

Rripat e policisë mund të konkurrojnë lehtë me çdo pajisje nga universi Marvel. Ata kanë pothuajse gjithçka që mund të ketë nevojë për një hero të vërtetë: një radio, pranga, doreza, tasers të fuqishëm , një llak piper ose një thikë (në varësi të rastit), një armë dhe municion, një laps dhe çelësat.

Pjesa më e madhe e punës është rutinë

Falë filmave, shumë njerëz mendojnë se të punosh në forcat e policisë do të thotë të kesh makinën emocionuese, të bësh arrestime dhe të mbijetosh. Por mos harroni se policët gjithashtu duhet të plotësojnë një sasi të pabesueshme dokumentesh, siç janë raportet dhe deklaratat nga rastet si zonjat e vjetra. Kjo mund të jetë jashtëzakonisht e mërzitshme edhe për njerëzit që e duan burokracinë.

Ata kanë “vëllazërinë” e tyre,

Ekziston një të ashtuquajtur vëllazëri policore . Ata mund të njohin njëri-tjetrin edhe në një turmë njerëzish që mbajnë rroba të përditshme. Qëllimi i vëllazërisë është ruajtja e rendit dhe ndihma e njëri-tjetrit në kohë të vështira. Ata kanë logon e tyre dhe rregullat sekrete që shumë pak njerëz e dinë.

Ata mbulojnë njëra-tjetrën

Shumë njerëz ndajnë mendimin se policët mbulojnë njëra-tjetrën kur njëri prej tyre e thyen ligjin nëse shkelja nuk është shumë serioze. Kjo në fakt është pjesërisht e vërtetë. Reputacioni i policisë është gjithmonë në qendër të vëmendjes në shumë vende dhe madje edhe në të gjithë botën pasi një polic përfaqëson ndershmërinë dhe drejtësinë për shoqërinë. Por ndonjëherë akuzat e padrejta ndaj një oficeri policie mund t’i kushtojnë të tjerëve në forcën e reputacionin e tyre.

Dora në makinë

Nëse një shofer i automjetit bëhet pjesë e një krimi, shenjat e gishtave të mbetura nga një polic do të jenë një provë e rëndë. Më tepër, kjo do ta bëjë më të lehtë për të gjetur këtë automjet. Një arsye tjetër pse oficerët e policisë prekin makinar është se ata po përpiqen të kontrollojnë nëse ka një person brenda. /albeu.com/


Shtuar më 16/03/2018, ora 17:28
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori