Tri pika në trup të cilat zbusin dhembjen, ankthin dhe forcojnë imunitetin: Bëjini masazh çdo ditë
He Gu – Lugina e bashkimit – LI 4

Këtë pikë mund ta gjeni midis gishtit të madh të dorës dhe gishtit tregues. Me gishtin tregues dhe gishtin e madh shtypni fuqishëm zonën midis gishtit të madh dhe gishtit tregues të dorës tjetër. Bëni 2 – 3 minuta masazh të dy duarve.


Stimulimi i këtyre pikave zvogëlon stresin, dhembjen e kokës dhe dhembjen e qafës. Mund të shkaktojë kontraksione, dhe nuk u rekomandohen shtatzënave, shkruan Sensa.

Nei Guan – Dera e brendshme – PC 6

Matni gjerësinë e tre gishtave të mesëm nga linja e nyjës së dorës midis dy tejzave të mëdha të dorës. Shtypni me gishtin e madh lugun midis tejzave dhe bëni një masazh të fuqishëm të dy duarve 3 – 5 minuta në ditë.

Stimulimi i kësaj pike mund të ndihmojë në zvogëlimin e ndjenjës së ankthit, njëherësh duke zbutur të përzierat dhe dhembjen.

Zu San Li – Tri milje këmbë – ST 36
Shtuar më 16/01/2021, ora 22:35

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori