Traditat më të çuditshme të dasmave në botë (FOTO LAJM)

2. Në fisin Nuer në Sudan, dhëndri mund të martohet nëse paguan me një numër të caktuar bagëtish. Dasma kryhet plotësisht vetëm kur gruaja lind 2 fëmijë. Nëse gruaja ka vetëm një fëmijë, burri mund të kërkojë divorc. Por, nëse burri vdes, vëllai i tij duhet të bëhet burri i vejushës së re.

Ka disa tradita martese apo festa beqarie dhe që janë të njohura dhe praktikuar gjerësisht në të gjithë botën.

Por, gjithashtu ka dhe disa rituale që i praktikojnë vetëm njerëzit e vendeve apo kulturave të veçanta.

Bright Side ka renditur disa tradita të çuditshme të dasmave nga disa vende të ndryshme të cilat i gjeni në fotogalerinë e mësipërme.

Shtuar më 21/09/2020, ora 14:19

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori