Tonelata, 5 vendet me rezervat më të mëdha të arit në botë (FOTO LAJM)

5-Rusia

Banka Qendrore e Rusisë në gjashtë vitet e fundit ka bërë blerje të mëdha të arit. Në 2017, Rusia hoqi Kinën nga lista e 5 vendeve me rezervat më të mëdha të arit. Viten e kaluar Rusia u bë blerësi kryesor i arit në botë me blerje neto 651.5 ton metrikë. Në muajin shkurt Banka Qendrore Ruse rriti grumbullimin e metaleve të çmuara në 2.149 ton.
Për 5.000 vjet, ari ka dëshmuar statusin e tij si ruajtja e fundit e vlerës. Investitorët e sotëm nxitojnë për të blerë metalin e çmuar.

Vendin e parë me rezervat më të mëdhaarit e zë SHBA me 8.407 ton, më pas Gjermania, Italia, Franca dhe në vendin e 5 Rusia.

Në galerinë ju sjellim 5 vendet me rezervat më të mëdhaarit.
Shtuar më 25/04/2019, ora 10:03
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori