Thjesht magjikë, këto janë 10 pallatet mbretërore më të bukura në botë (FOTO LAJM)


10. Pallati Kombëtar Pena

Ndërtuar në vitin 1842 nga Mbreti Ferdinand II, Pena National Palace në Portugali është kalaja më e vjetër evropiane në stilin romantik.
Pallatet mbretërore janë ëndrra e çdo personi, pasi edhe përrallat e treguara në fëmijëri gjithmonë e kanë patur një pallat apo kështjellë mbretërore.

Në të kaluarën mbretërit apo prandorët ishin të vetmit që zotëronin një shtëpi madhështore e cila quhej edhe pallati mbretëror, që konsistonte në sipërfaqe të pafundme toke dhe bukuri madhështore të strukturës dhe asaj çfarë përmbante në brendësi.

Pallatet mbretërore të vendeve të ndryshme të botës janë ruajtur ndër vite dhe janë sot trashëgimi e historisë së vendit që i posedon.

Disa prej pallateve mbretërore më të bukura në të gjithë botën gjenden në këtë artikull, së bashku me pak histori për krijimin e tyre. Pamja e tyre është madhështore njëjtë me funksionin që ato kanë pasur dikur.


Shtuar më 04/08/2020, ora 22:02

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori