Thëniet nga Dalai Lama që do t'ju ndryshojnë krejtësisht jetën
Shenjtëria e tij, Dalai Lama, është lider botëror që është i përkushtuar për promovimin e vlerave pozitive, siç është vetëdisplina, toleranca, falja, mëshira dhe kënaqësia.

Ai është një lider shpirtëror si askush tjetër dhe e thekson rëndësinë e lumturisë dhe paqes së botës çdo minutë të ditës.

Thëniet e tij shpërndahen përgjatë botës dhe merren parasysh nga gjithsecili që dëshiron ta bëjë një jetë pozitive e të përmbushur.

Më poshtë ju sjellim disa prej thënieve më të mira të tij të cilat do t’ju inspirojnë për ta ndryshuar jetën.

– “Personave që i dashuroni dhurojuni krahë që të fluturojnë, rrënjë që të rikthehen dhe arsye për të qëndruar”

– “Koha kalon pa u penguar. Kur bëjmë gabime, ne nuk mund ta kthejmë kohën pas dhe të provojmë prapë. Krejt çfarë mund të bëjmë është ta shfrytëzojmë mirë të tashmen”

– “Një zemër e hapur është një mendje e hapur”

– “Nuk mund ta fitojmë paqen në botën e jashtme derisa të bëjmë paqe me vetveten”

– “Synimi nuk është të bëheni më të mirë sesa çdo njeri tjetër, por më mirë sesa vetja në të kaluarën”

– “Një sy për një sy… të gjithë jemi të verbëruar”

– “Ndonjëherë heshtja është përgjigja më e mirë”

– “Dashuria dhe mëshira janë domosdoshmëri, jo luks. Pa to, njerëzimi nuk mund të mbijetoj”

– “Kur ta kuptoni se e keni bërë një gabim, merrni hapa të menjëhershëm për ta korrigjuar atë”

– “Silluni mirë kurdo që të mundeni. Gjithmonë është e mundur”

– “Nëse mendoni se jeni shumë të vogël për të bërë ndryshim, provoni të flini me një mushkonjë”

– “Unë i mposhti armiqtë kur i bëj shokë”

– “Religjioni im është shumë i thjeshtë. Religjioni im është mirësia”.
Shtuar më 04/11/2019, ora 16:04

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori