Shtatë arsyet pse njerëzit materialist nuk janë të përmbushur
Njerëzit materialist për shkak të dëshirës së çmendur për para humbasin dashurinë dhe kjo sigurisht nuk ju sjell atyre lumturi apo përmbushje.

Këtu janë shtatë arsye pse njerëzit materialist bien në të njëjtën fazë. Ata nuk mund të fitojnë përmbushjen përmes gjërave materiale, pronës, rrobave të modës, makinave dhe festave shtrenjta.

1. Thesari i tyre janë objektet materiale dhe nuk ushqejnë pasionet

2. Nuk ndihen të sfiduar nga objektet e tyre të reja me shkëlqim
Zotërojnë smartphone të fundit, po sfidat e vërteta të jetës vijnë nga përvojat si edukimi në një marrëdhënie ose qëndrimi në një kopsht. Këto gjëra mund t’ju japin shpërblimin më të bukur. Psh; Kur ne kemi shpenzuar para dhe kohë në kopshtari, kemi përfitime shëndetësore, reduktim të stresit, etj.

3. Ata janë të shqetësuar për të ardhmen e tyre ekonomike

4. Vuajnë nga varësitë
Hulumtimet tregojnë se kënaqësia në blerjen e gjërave të reja është definitivisht jetëshkurtër. Megjithatë, dëshira për kënaqësi të shkurtra bëhet një varësi.

5. Mashtrohen nga tregtarët
Shikoni se si ata janë mashtruar duke besuar se lumturia, përmbushja, pranimi dhe meritat janë të lidhura në të vërtetë në marrjen e objekteve materiale. Ky mesazh është i pamëshirshëm. Ata blejnë objekte edhe pse ata ende ndihen të pakënaqur.

6. Vuajnë nga depresioni
Njerëzit materialist nuk e kuptojnë që fuqia e tyre e shpenzimeve nuk është në fakt si kontribuues në asnjë mënyrë për mirëqenien e tyre. Ata do të tronditen nëse do e dinin se të pasurit priren të kenë norma të larta të depresionit.

7. Janë më të detyruar që të shpërbëjnë familjen
Materializmi ka qenë i lidhur me shumë marrëdhënie të pakënaqura. Këtu është rezultati i një studimi, i cili i përfshiu 1,700 çifte. Çiftet e pakënaqura ishin ata që kishin rezultate të larta materializmi. Kishte një mungesë korrespondence në dashuri. Çifte të lumtur ishin ata që kishin pasuri materiale më pak.
Shtuar më 24/02/2018, ora 17:37

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori