Shpendi me histori të çuditshme në Evropë
Ky zog i çuditshëm mund të ketë qenë lloji i parë i mbrojtur.

Zogu "Ibis bald" dikur ishte i zakonshëm në Evropën Veriore, por u shpall i rrezikuar në fillim të shekullit të 16-t dhe në fund u dëbua krejtësisht, duke u shpallur u zhdukur në Evropën Qendrore në shekullin e 18-të.

Tani, ai po rikthehet falë projekteve të Bashkimit Evropian.

Synimi është që zogjve t'u mundësohet edhe migrimi prej rreth 1 mijë kilometrash duke kaluar alpet nga Gjermania për në Itali gjatë dimrit.

Ekipi, i udhëhequr nga Johannes Fritz, po fluturon mbi një avion mbi 1.000 kilometra dhe dy vargmaleve me një tufë zogjsh pas tyre.
Shtuar më 25/09/2018, ora 17:03

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori