Shkruani në Google Translate ‘Djali i hallës’, do të qeshni me lot me përkthimin që i bëhet
Google është mjeti më i mirë e më e shpejtë në botë, për këtë s’ka aspak dyshim. Por siç duket gjigantit “Google” jo në çdo gjë është perfekt, të katin kur flitet për gjuhën shqipe.

Produkti i saj tashmë i njohur në pothuajse gjithë botën “Google Translate” ka vite të tëra që i ofron shërbimet e përkthimit në gjuhën shqip nga gjuhët e huaja, ose anasjelltas. Për gjithë këto vite Google ka bërë përpjekje të vazhdueshme për ta rregulluar dhe përmirësuar këtë produkt, por ende ka ngecje të shumta.

Sot kemi parë një gjë interesante tek ky produkt në gjuhën shqipe, kur kemi provuar ta përkthejmë fjalën “Djali i hallës” në gjuhën shqipe. Ajo që kemi parë na ka bërë me të vërtetë të qeshim me të madhe.

Nëse në Google Translate e shkruani “Djali i halles” në gjuhën angleze përkthimi do t’u dal “Son of a bitch”, e që nuk i përshtatet aspak fjalisë origjinale. “Son of a bitch” e ka kuptimin “I biri i bushtrës”.
Shtuar më 02/09/2017, ora 12:59
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori