Risia më e re e teknologjisë, tendat që prodhojnë oksigjen (VIDEO)
Ndonjëherë, e ardhmja teknologjike, për të cilën kemi dëgjuar gjithmonë vetëm përmes librave dhe filmave fantastikë shkencorë, duket shumë larg dhe ne nuk mund ta imagjinojmë fare se si mund të jetë në të vërtetë rreth dhe e dukshme rreth nesh.

Një studim në Londër, i kryesuar nga një çift italian, ka prodhuar një tendë jashtëzakonisht inovative që, si një pemë, eliminon CO2 dhe prodhon oksigjen.

Këto perde të reja dhe teknologjike janë në gjendje të pastrojnë ajrin nga dioksidi i karbonit, duke e rikthyer oksigjenin në qarkullim.

Por si? Emri i projektit është Photo.Synth.Etica dhe u krijua nga studioja arkitekturore dhe urbane e projektit urban ekoLogicStudio, mendjet e të cilit janë të gjithë italianë: Claudia Pasquero dhe Marco Poletto.

Këto tenda janë në gjendje të eleminojnë dioksidin e karbonit nga ajri dhe të prodhojnë oksigjen, falë pranisë së cianobaktereve që pastrojnë atmosferën.

Një perde hi-tech që, pasi të vendoset dikur në fasadën e ndërtesave, është në gjendje të eliminojë 1 kg CO2 në ditë. Me fjalë të tjera, çdo panel tende mund të eliminojë të njëjtën sasi të dioksidit të karbonit sikur bëhet nga 20 pemë çdo ditë dhe për ta bërë këtë, përdoren baktere.


Shtuar më 15/08/2019, ora 11:57

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori