Pse dita e sotme është e veçantë?
Dita e sotme, 2 shkurt 2020, është e veçantë jo vetëm për numrat e bukura me dysha, jo vetëm për faktin se këto data konsiderohen si pa fat, por edhe sepse e lexon nga e djathta në të majtë, apo nga e majta në të djathtë lexohet njësoj.

Këto numra quhen palindroma dhe data të tilla vijnë 366 herë në 10 mijë vjet.

Për të pasur një datë si kjo duhet të presim datën e largët 29.02. 2092.

Sipas Corriere Della Sera, numërimi i tillë i datave kalendarike daton që prej disa shekujsh para Krishtit.
Shtuar më 02/02/2020, ora 12:52

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori