Përfundon projekti 21 vjeçar, miliona njerëz patën ndihmuar në kërkimin e alienëve
Shkencëtarët e universtetit të Kalifornisë, Berkeley të projektit “[email protected]” thonë që do të ndalojnë së u dërguari detyra të reja vullnetarëve, të cilët kanë që në vitin 1999 që kërkojnë për alienë duke përdorur kompjuterin e tyre.

Projekti do të bëjë një pushim në 31 mars, sipas një postimi në ëebsite e tij, i cili thotë se shkencëtarët kanë arritur një pikë kthimi.

“Ne kemi analizuar të gjitha informacionet që na duhen tani për tani,” thoshte postimi.

Shkencëtarët tani do të fokusohen në studimin e rezultateve që kanë marrë dhe në shkrimin e një raporti mbi to.


Miliona vullnetarë rreth botës kanë shkarkuar [email protected], për të ndihmuar në analizimin e informacioneve radio-teleskopike dhe kërkimin e inteligjencës jashtëtokësore.

Projekti kërkon fuqi shumë të mëdha kompjuterike, kështu që programi u nda në njësi më të vogla që një kompjuter i vetëm të mund ta përballonte. U krijua kështu një kompjuter gjigant, virtual.

Grupi falenderoi vullnetarët për 20 vitet ndihmë dhe tha se ëebsite do të vazhdojë të operojë.

Postimi nuk thoshte nëse kishin gjetur jetë aliene.
Shtuar më 07/03/2020, ora 19:57

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori