“Parajsa e punëtorëve”, vendi ku për një orë punë paguhesh 51 euro
Duke qënë se paraja është “forca e vetme lëvizëse” në botë, secili prej nesh do punonte ose do udhëtojnë drejt atij vendi ku puna e tij paguhet më shumë.

Dhe shumë njerëz e kanë aplikuar këtë strategji.
Norvegjia meriton të quhet parajsa e punëtorëve pasi një orë punë paguhet plot 51.2 Euro.

Në Rumani, për të njëjtën punë marrin 5 euro, në Lituani 6.8 dhe 7.1 në Letoni, në Hungari dhe Poloni 7.5, respektivisht 8.6 euro.
Në Belgjikë fitohet për një orë 39.1 euro, në Luksemburg 36.2, në Suedi 37.4 euro dhe në Irlandë paguhet 30 euro në orë.

Punëtori në Gjermani merr pesë herë më shumë se punëtori në Kroaci, i cili fiton në 9.6 euro./albeu.com/


Shtuar më 11/01/2017, ora 15:24

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori