Një nga pëllumbat më të veçantë, në Parkun e Gërmisë
Gagushi,ose pëllumbi i malit (Columba palumbus) .Gjindet në pjesën më të madhe të Evropës dhe Azisë. Gagushi është migrues në pjesët veriore të Evropës por,në Evropën jugore dhe perëndimore është banor rezident.

Me një trup të madh dhe pesh prej 300–615 g,e bën pëllumbin më të madh në Evropë. Edhepse duket i ngjashëm me pëllumbin e zakonshëm ka karakterisiika dalluese si,madhësia e trupit dhe njollat e bardha në qafë dhe krahë.

Habitati: Pyje gjethegjerë,halorë të përzier dhe parqe.
Shtegtimi: Shtegtues.
Gjatësia e trupit: 38-44.5

Pëllumbi i malitparkun e Gërmisë është mjaft i përhapur dhe shihet në të gjithë parkun.
Shtuar më 06/11/2019, ora 09:16

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori