Nëse shihni këtë në duart tuaja menjëherë shkoni tek mjeku
Dëmtimet e duarve janë shumë të zakonshme por disa prej tyre mund të jenë një shenjë e një problemi tjetër më të madh. Ato mund të ndodhin si rezultat i inflamacionit, kockave të thyera, infeksioneve, rritjeve jonormale, cisteve si dhe tumoreve.

Jo çdo dëmtim është serioz, por ju duhet të mësoni t'i kushtoni vëmendje shenjave dhe të dini kur të vizitoni një mjek.

Këtu janë shkaqet kryesore të lëndimeve të duarve:

Tenosinoviti

Tenosinoviti është një lloj inflamacioni. Shkaktohet zakonisht nga stresi dhe prek me tepër njerëzit që kryejnë punë fizike.

Sindromi i Quervainit

Kjo sëmundje e pazakontë shkakton ënjtje në dorë. Sindroma do të trashë ligamentin tuaj deri në dy herë dhe të bëjë çdo lëvizje dore jashtëzakonisht të dhimbshme.

Tenosinovitis nodular

Ky problem është shkaktuar nga tumoret në dorë. Zakonisht ato ndodhin në gishtin e dorës dhe në gishtin e mesmë, por gjithashtu mund të gjenden në dorë, këmbë, gjunjë, shpinë dhe shpatulla, shkruan Shije.al. Këto tumore janë zakonisht pa dhimbje, pasi vetëm 21% e pacientëve kanë raportuar dhimbje.

Ganglions

Ganglionet e zgjeruara në kyçet e dorës janë disa gunga. Ato zakonisht rriten deri në 2.5 cm. në madhësi.

Lipomas

Lipomat janë tumore beninje në dorë që mund të shfaqen në pëllëmbë. Ato mund të jenë shumë të dobëta dhe mund ta bëjnë të pamundur që të zgjasni gishtat. Lipomat shoqërohen gjithmonë me dhimbje dhe ndjeshmëri në rritje.

Trajtimi për dëmtimet e duarve varet nga ashpërsia dhe shkaku i problemit. Nëse lëndimi është i bezdisshëm dhe i dhimbshëm, mund të trajtohet me ilaçe kundër dhimbjeve. Megjithatë, nëse shkakton probleme më të mëdha, mund të kërkojë një operacion. Prandaj është e rëndësishme të njihni problemin në kohë dhe të konsultoheni me një mjek për terapinë e duhur.


Shtuar më 07/09/2017, ora 10:28
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori