Nëna bindi mjekët se vajza ishte e sëmurë duke e mbajtur për 8 vite në karrocë
Një nënë bindi mjekët se vajza e saj e shëndetshme ishte me aftësi të kufizuara dhe i duhej një karrocë, ushqim artificial dhe ilaçe për të parandaluar goditjet epileptike.

Vajza, tani 12 vjeç, kaloi gati tetë vjet pa iu nënshtruar një trajtimi mjekësor "të tepruar" dhe shkoi në shkollë me karrocë.

Një gjykatës i Gjykatës së Lartë zbuloi se trajtimi i saj për sëmundje fiktive vazhdoi kaq gjatë, sepse nëna vazhdimisht jepte histori të rreme për mjekët rreth paaftësisë së vajzës për të ngrënë dhe pirë.

Zonja Justice Judd vendosi që vajza pësoi ‘dëm të konsiderueshëm’ si rezultat i ‘ekzagjerimit të sjelljeve dhe simptomave të nënës së saj’.

Gruaja i mohoi akuzat, por Znj. Justice Judd vendosi kundër saj.

Gjykatës iu tha se vajza – e cila kishte dy vëllezër e motra të rritur pa probleme – iu nënshtrua “përshtatjes” nga mosha 18 muajshe. Që nga viti 2012 e deri më tani, nëna filloi të ekzagjeronte dhe të shpikte simptoma.

Ajo shtoi: “Gjatë vitit 2013 nëna raportoi probleme të gjera me vajzën e saj, duke përfshirë kriza të përsëritura, gjakderdhje nga hunda, probleme të zorrëve dhe fshikëzës, përgjumje të tepruar dhe disa dridhje, që do të thotë se nuk mund të ecte në distanca të gjata. Vajza u pajis me një karrocë më vonë gjatë vitit”.

Ilaçet u rritën dhe në vitin 2017 vajza u vendos në një dietë të veçantë dhe u pajis me një tub për ushqim artificial.

Sidoqoftë, gjykatësi tha se pasi vajza u shqetësua gjatë një takimi për të zëvendësuar tubin në fillim të vitit 2018 ‘shqetësimet kishin filluar të ngriheshin për nënën dhe nëse ajo po mjekonte vajzën e saj’.

Vajza u gjet e shëndetshme pasi punonjësit socialë e morën nga nëna në tetor 2019. Gjykatësi tha: ‘U bë e qartë shpejt se ajo ishte një fëmijë shumë normal … Ajo është fizikisht mjaft normale dhe energjike. Kontrasti me vajzën që nëna u përshkroi të gjithë profesionistëve nga viti 2012 e këtej është i madh”. Vajza u transferua për të jetuar me të afërmit muaj më parë.

Zonja Justice Judd tha se nëna, e cila kaloi një divorc të vështirë ndërsa vajza e saj po trajtohej gabimisht, në të ardhmen mund të ketë një shans të dytë për ta rritur nëse ajo pranon që ajo është e shëndetshme. Nuk dihet arsyeja se pse ajo shpiku kaq shumë probleme për vajzën.
Shtuar më 05/01/2021, ora 21:41

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori