Mund të shkaktojë edhe pasoja fatale, kaq kohë mund të rrijë zgjuar një njeri
Njeriu rri zgjuar mesatarisht për afro 16 orë e 10 minuta përpara se të bjerë sërish në gjumë.

Ata që rrinë zgjuar shumë më tepër dhe si pasojë marrin më pak gjumë, konsiderohen persona me mungesë gjumi në kuptimin mjekësor – dhe kjo ka pasoja.

Te rrish 24 orë pa gjumë zvogëlon aftësinë e trurit për të marrë informacione me 40%, dhe simptomat që shfaqen pas 48 orësh i ngjajnë atyre të një sasie alkooli në gjak, prej 0.15%.

Mungesa e gjumit mund të jetë edhe fatale – pas 10 deri 14 ditësh.

Shtuar më 23/09/2020, ora 18:40

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori