Mos e përdorni telefonin para gjumit, dëmtime të mëdha sjell
Nëse e keni bërë deri tani mos e bëni më.

Ja disa arsye pse kurrë nuk duhet ta përdorni telefonin para gjumit.

Prish ciklin e gjumit

Drita e kaltër e emëtuar nga telefoni ndërpret prodhimin e melatoninës e cila është e nevojshme për gjumë të mirë të natës.

Dëmton shikimin

Drita e kaltër e telefonit jo vetëm që prish ritmin e gjumit por është tejet e dëmshme për sytë. Mund të shkaktojë dëmtim të retinës.

Jeni në rrezik më të madh për depresion

Për shkak të çrregullimit të hormoneve të shkaktuara nga kjo dritë, përdorimi i telefonit para gjumit, rrezikon zhvillimin e depresionit kronik dhe probleme të tjera mentale.

Ndikon në kujtesën tuaj

Edhe pse telefonat e mençur na mundësojnë të mësojmë shumë gjëra të reja në çdo kohë, ata nuk na bëjnë më të mençur. Në fakt ndikojnë aspak për mirë në kujtesë. Kjo për shkak të prishjes së kualitetit të gjumit.
Shtuar më 31/10/2019, ora 10:32

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori