Më thuaj çfarë pune bën, të të them me kë do martohesh
Bloomberg ka hartuar një listë sesi njerëzit lidhen në bazë të profesioneve.

Shprehja “Zogjtë e së njëjtës tufë fluturojnë së bashku” mund të shpjegojë faktin se pse mësuesit zgjedhin të martohen me mësuese apo fermerët zgjedhin të martohen me fermerë.

Por, natyrisht që ka edhe përjashtime nga rregulli. Duke analizuar të dhënat e Zyrës së Statistikave të SHBA-së, ku është realizuar një studim me 3.5 milionë shtëpiakë, Bloomberg ka hartuar një listë sesi njerëzit lidhen në bazë të profesioneve.

CEO

Meshkujt CEO në një kompani kanë më shumë mundësimartohen me femra që punojnë si mësuese në shkollë fillore dhe shkollë të mesme.

Stjuardesat

Stjuardesat kanë më shumë mundësimartohen me menaxherë.

Infermieret

Infermieret kanë më shumë mundësimartohen me menaxherë.

Mbledhësit e borxheve

Femrat me këtë profesion kanë më shumë mundësimartohen me shoferë kamionësh.

Shoferë kamionësh

Shoferët e kamionëve kanë më shumë mundësimartohen me sekretare dhe asistente.

Oficerët e policisë

Oficerët e policisë kanë më shumë mundësimartohen me mësuese të shkollave fillore dhe të mesme.

Punonjësit e shërbimit për klientin

Femrat që punojnë në shërbimin për klientin kanë më shumë mundësimartohen me shoferë kamionësh.

Inxhinierët

Inxhinierët meshkuj kanë më shumë mundësimartohen me mësuese të shkollës fillore apo të mesme.

Specialistët e IT

Meshkujt me këtë profesion kanë më shumë mundësimartohen me mësuese të shkollës fillore dhe të mesme.

Pilotët e avionëve dhe inxhinierët e fluturimit

Edhe meshkujt me këtë profesion kanë më shumë gjasa të martohen me mësuese të shkollës fillore dhe të mesme.

Kërcimtaret dhe koreografet

Kërcimtaret dhe koreografet kanë më shumë mundësimartohen me saldatorë.

Asistentet mjekësore

Asistentet kanë më shumë mundësimartohen me shoferë kamionësh.

Ushtarakët e thjeshtë

Meshkujt me këtë profesion kanë më shumë gjasa të martohen me stilistë, parukiere dhe kozmetologe.
Shtuar më 01/10/2018, ora 18:42
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori