Enigma e Masonëve dhe e Iluminatit!
Rreth viteve 100-të një profesor i moshuar dhe i mençur i shërbimeve sekrete të pleqve të Zionit, hipur në një kalë transportonte një çantë plot me dokumente shumë të rëndësishme dhe sekrete, dokumente këto që më vonë do krijonin probleme politiko-shoqërore në mbarë botën. Ai kishte ditë që udhëtonte dhe kur po kalonte te kufijtë e Zvicrës një rrufe e goditi atë duke e lënë të vdekur, e kështu këto dokumente ranë në dorën e shërbimeve sekrete ruse e që menjëherë hapen lajmin e dokumentit sekret, të ashtuquajturin ‘Protokolli i Fshehtë i Zionit’.

Informacion ky më i rezervuar, dhe dosja top sekret dhe raporti sekret më i diskutuar i një vjeçarit të fundit. Një dosje që u hap rreth viteve 900-të dhe do të vazhdonte të diskutohej akoma edhe sot. Në vitin 1864-të francezi, Mauris Zholie publikoi një libër shumë mistik, ai libër ishte një nga librat me të vegjël në qarkullim por asnjërit nuk do t’ia merrte mendja se do bëhej libri më i shitur në tregun botëror.

Ky protokoll është i mbushur plot me mistere dhe koincidenca që kanë shumë ngjashmëri me njëra-tjetrën, ka shumë fakte të kësaj legjende që i afrohen diçkaje që ka ekzistuar me të vërtetë, dhe që të bën të kuptosh se një protokoll i tillë mund të ekzistojë, ajo që e bën akoma më misterioz këtë protokoll është fakti që në librat biblik parashikohet evoluimi i njerëzimit me shekuj, saktësisht ashtu siç është shkruar dhe nëse është parashikuar deri tani më përpikëri atëherë pse mos të besojmë se e ardhmja e njerëzimit që është parashikuar aty të mos jetë e vërtetë.

Është fjala për globalizimin e botës, ku në bibël është parashikuar se në një të ardhme do vijë dikush që do ta udhëheqë botën, dhe ky do të jetë vetëm një njeri që do krijojë një shtet të vetëm, një polici të vetme dhe një monedhe të vetme. Sipas gjasave një gjë e tillë po vërtetohet, ky është një fakt për të cilin flitet në tekstet antike por ky fakt shkruhet edhe në këtë protokoll.

Atëherë mund të jetë çdo gjë e programuar ndoshta nga disa njerëz apo qenie, a mund të jetë e vërtetë që jemi të drejtuar nga një grup njerëzish dhe nëse është kështu atëherë mund të jemi të gjithë të monitoruar 24 orë.

Sipas shkrimtarit studiues, Maksim Zoto, ‘Në media quhet protokolli ‘Pleqtë e Zionit’ por ne të vërtetë quhet kontrolli i Pleqve të Zionit kjo ka ndodhur në vitin 1824-të dhe për herë të parë ata vendosen që yllin me 6 cepa që është simboli i dy piramidave, një është me kokë lart dhe një me kokë poshtë po ta shikosh shihet me 6 cepa ata i kanë vënë emrin Davidi se Davidi ka qenë paraardhësi i tyre i famshëm, paraardhësi i Izraelit dhe natyrisht kjo është një manipulim dhe hebrenjtë ose çifutet siç mund t’i themi ne e din shumë mirë këtë punë por këta e kanë bërë sepse ne tjerët nuk e kemi ditur një gjë tillë ata e dinin se çka po bënin edhe protokolli i Zionit nuk ka lidhje me origjinën e njeriut unë e kam lexuar rresht me rresht edhe Iluminati, që është një tjetër term që përdoret nuk ka lidhje as me Zionin dhe as me protokollin e Zionit as me origjinën e njeriut’.

Cila është lidhja e Pleqve të Zionit dhe Iluminatit sipas studiuesit dhe botuesit Alfred Cakos?

‘Masonët janë legal kurse këta janë ilegal, dhe nuk dihet dmth qëndrojnë në strukturë. Materialet e protokollit të, ‘Pleqve të Zionit’, ishin duke kaluar nga principatat gjermane barbaria duke shkuar për ne Francë në prag të revolucionit francez, për t’ua dhënë disa njerëzve të tyre me të cilët kishin lidhje dhe në një pikë të kalimit të postierit që nuk dinte se çka kishte në çantë e godet rrufeja dhe u vra dhe vdiq aty dhe policia gjermane ka gjetur këto dokumente. Lugji 16-të të cilit më vonë i prenë kokën Iluminati, bashkë me gruan e tij e kanë paralajmëruar për këtë plan, por në atë kohë nuk kishte se si të marrë masa dhe ngjarjet morën atë drejtimin që dihet. Iluminatet, janë çifutë sepse aty flitet ne të gjitha pikat e Iluminatit e protokolleve të Zionit, flitet qartë se si ata çifutet quhen të mençurit e Zionit do kontrollonin botën çuditërisht megjithëse ata e hedhin poshtë dhe e kanë thembrën e tyre te Akilit sa herë që dikush e akuzon që ju synoni të sundoni botën ata e hedhin poshtë, madje mbrohen duke thënë që tezat janë marrë nga një jurist francez i cili quhet Mauris Zholie dhe ka shkruar librin ‘Dialog në ferr, Makijaveli’ dhe aty nuk ka ndonjë lidhje të madhe më sa e shikoj unë midis protokolleve të Zionit dhe këtij libri sepse nuk kanë ngjashmëri dhe më duket e çuditshme se si mbrojtja është realizuar në këtë mënyrë. Megjithatë ka shumë njerëz që e shikojnë botën shumë formale, dmth shikojnë Augsbergun sikur është vetëm pjesa e sipërme dhe nuk ka gjë poshtë janë këta tru shperlarët në përgjithësi të shoqërisë, këtyre u thuhet kqyre këto janë planet ata nuk e besojnë kur kalojnë 10-të vjet ose 15-të vjet shikohet që 3-4 shkallë të atyre që ata si kanë besuar janë arritur ata përsëri thonë këto shkallët tjera janë gënjeshtra, përsëri ka 200-të vjet në histori që këta tru shpërlarët që përbëjnë shumicën e njerëzimit dhe ata nuk kuptojnë asgjë fare këta i quajnë turme, kopeja nuk ka mendim mirëpo problemi është se ka edhe intelektual që nuk i besojnë këto dhe çuditërisht bota po shkon drejt një dore të vetme, unë nuk mund të them se kjo është një gjë e mirë apo e keqe bota do ishte me e mire shume e diverstifikuar me shume pole me shume grindje, apo do ishte me e mire me pas një qeverisje botërore por di qe është më e keqe që bota të bjerë në dorë të një grupi etnik, kjo është e pafalshme’.

Për protokollin sekret është diskutuar jashtë mase, thuhet se rreth viteve 800-të një grup njerëzish me influencë të madhe dhe politiko-shoqërore u mblodhën për të vendosur fatin e botës e të mbarë njerëzimit.

Kjo ishte hera e parë që ata u mblodhën dhe që ky protokoll nuk është gjë tjetër vetëm se se ajo se çka u vendos atë natë nga këta njerëz. Mendohet se janë ata që vendosin fatin e njerëzve, nuk dihet saktësisht përmbajtja e këtij protokolli por sipas informatave ishin pikërisht këta njerëz që quhen Iluminati.

Thuhet se këta njerëz janë një grup që qëndrojnë gjithmonë pas skenë, dhe që drejtojnë botën që nga kohërat e lashta dhe që çdo lëvizje politiko-shoqërore që ndodh në planetin tokë është e programuar në detaje që nga fillimi deri në fund.

Po ashtu, thuhet se janë ata që vendosin liderët e politikaneve në botë, në mënyrë apo tjetër ata bëjnë ç’është e mundur për vendosjen e fronteve të përzgjedhurve të tyre, sepse gjërat duhet venë ashtu siç duhet, pra të programuara. Mendohet se kohët e fundit, Iluminatet janë shtuar ku në çdo shtet gjendet me dhjetëra të përzgjedhur të tjerë por megjithatë Iluminatet e vërtetë mbeten vetëm 12-të. Janë ata që vendosin fatin tonë i mirë apo i keq qoftë ai. Këto janë hipoteza publike, por sidoqoftë duket sikur diçka të vërtetë ka në histori.

Ky protokoll, u shpëtoj nga dora sepse nuk dihet se kush e vuri në qarkullim! Dikush thotë se një protokoll i tillë nuk ekziston, sidoqoftë kjo gjë e ka krijuar një rrëmujë të madhe gjithandej jo vetëm por popullin izrealian, por edhe për ekuilibrat politiko-shoqërore.

Protokolli thotë se çdo gjë që ndodh në botë është fryt i një plani shumë të detajuar të këtyre njerëzve, dhe që duke patur në dorë gjithë monedhën botërore me anë të bankave, shoqërive sekrete, spiuneve dhe njerëzve të tyre gjithandej ata bëjnë ç’të duan me popullin e mbarë botës. Në fakt, po ta mendosh mirë duket sikur një zinxhirë i pa thyeshëm si p.sh çdo bashkësi varet nga kryesia e partisë politike dhe çdo parti politike varet nga shumë pak individ të cilët varen nga një njeri dhe çdo njeri nga këta lider, varet nga lider tjerë neper botë, dhe ata varen nga të tjera koma të shtetit numër një e kështu më radhë. Pra nuk ka një bankë, mbretëri apo një shkallë politike që nuk ka njerëz që nuk iu shërbejnë atyre, edhe sa u përket ngjyrave politike të të gjitha shteteve. Thuhet se të gjithë ata bëjnë të njëjtën lojë dhe ngjyrat politike janë vetëm për të mashtruar popullin me zënka politike duke i bërë ata të përçahen me njëri-tjetrin apo të duan njërën apo tjetrën forcë politike e gjitha kjo vetëm për t’i mbajtur aktiv me gjëra të pavlefshme, kjo formë mban rruzullin nën kontroll.

Sipas okultizmit, ky rrjet njerëzish ekziston që nga koha e Krishtit dhe një pjesë e drejtuesve apo ndoshta tërësisht janë hebrenj. Po ka të tjerë që thonë se ky protokoll është vetëm një thashethem. Megjithatë që kur u publikua për herë të parë artikulli që flet për këtë organizatë, ka patur shumë diskutime të gjata rreth vërtetësisë së tij sepse ka edhe të tjerë akoma që mendojnë se nuk mund të jetë i vërtetë sepse sipas tyre nuk është e mundur të manovrosh botën kështu siç thuhet.

Cila është lidhja e familjes së Xhorxh Bush me Iluminatin?

‘Edhe Adam Shop ishte një çifut i konvertuar në katolik, edhe truri i Iluminatit kur është krijuar me 1870- të ka qenë nga një çifut prapa këtyre natyrisht se gjatë viteve 1795 sidomos mbas luftërave napoloniane, kur Napoleoni pushtoi Gjermaninë dhe u fuqizua shumë dinastia e Rothshildëve mbrapa këtij grupi të fuqishëm qëndronte edhe një grup financiar shumë i fortë, pranë tyre vetëm disa familje bankierësh të forta siç ka qenë familja e Delbanko në Italinë e lashtë, kurse në Gjermani kishte marrë emrin familja Varburg, prapa këtyre emrave Rothshild dhe Varburg por edhe emrave të tjerë që dolën më vonë prapa Rothshildëve, siç janë bankat solomone dhe banka tjera si ajo e Rockfellerëve në Amerikë. Mendohet që prapa këtyre kryesoret në kapitalin bankar qëndron kjo familje e cila ka mbështetur në përgjithësi Iluminatin. Ndërsa sa i përket familjes Bush siç e theksova ata ndodhën të përfshirë në një shoqëri tjetër sekrete në atë që quhet ‘Kafkë dhe koka’, këtu rekrutohen 15 veta në vit dhe universiteti i Ellit ku shkojnë gjithë fëmijët e këtyre familjeve, dhe mendohet që në moshën 22- 65 vjeç po ta shumëzosh këtë periudhë 45 vjeçare me 15 i bie që duhet të jenë aktiv diku rreth 600 veta dhe në fakt gjithmonë më shumë se 500 veta, nga kjo shoqëri e fshehtë ndodhën në sferat me të larta të administratës amerikane dhe strukturave tjera, të rëndësishme private. Duhet të them një gjë që pikërisht ky grup ka mbështetur luftën në Kosovë dhe ka influencuar mbi strukturat te ShBA-së dhe NATO-s për të bërë një intervenim dhe për të shpëtuar Kosovën edhe për interes të perëndimit dhe politikave perëndimore, sepse Serbia shikohet si një aleat i Rusisë’.

Këtu lind pyetja si është e mundur që globalizimi i botës po vërtetohet, sepse që në vitet 800-të kur u zbulua ky protokoll thuhet se ishte shkruar qartë për globalizimin e mbarë botës, që këta njerëz të mund të kontrollonin gjithë globin me lehtësi në vitet që do vijojnë dhe kjo po duket qartë kudo që flitet për të. Citohet gjithashtu edhe gjarpri antik që iu përket pikërisht këtyre hebrenjve. Megjithatë ç’është e vërteta, që nga kohërat e lashta populli hebre është përzënë këmba, këmbës sikur të ishte i mallkuar duke filluar që nga koha e Mozës deri në vitet e vona, kur Hitleri shkatërroj një pjesë të madhe të tyre.

Thuhet se Hitleri, ishte në dijeni të gjarpërinjve antik dhe ky ishte një faktet që ai donte të shkatërronte këtë popull që sipas tij ata kurrë të mos mundnin të zaptonin gjithë botën duke i shkatërruar ata, do të shpëtonin jo vetëm vetën por edhe të ardhmen e njerëzimit. Në fakt Mozën e dëboi Faraoni për ciceronin hebrenjtë ishin maskarenj Publio Daçito, orator dhe senator i Romës së lashtë thoshte se hebrenjtë urrejnë të gjitha racat e botës, kurse me vonë erdhi momenti më tragjik ai i tradhtisë së Jezusit nga hebrenjtë.

Papa në Vatikan, rreth viteve 1200-të bëri disa ligje vetëm për hebrenjtë duke u cunguar jetën e lirë atyre. Sipas Zholie autorit të librit ‘Grupi që drejton botën‘ është i përbërë i gjithi nga hebrenjtë por New York Times e hodhi menjëherë poshtë këtë hipotezë sapo artikulli dhe libri kishte dalë. Por më vonë, duke filluar që nga vitet 900-të ishin pjesë e politikës botërore apo bankierë, njerëz me influencë të madhe dhe për mbarë njerëzimin, kjo forcoj këto hipoteza sepse sipas tyre do të thoshte se protokolli është i vërtetë dhe ato që shkruhen në të janë më së të vërteta. Kështu që kjo është arsyeja kryesore se që nga ajo kohë, deri tani nuk flitet gjë tjetër përveç se këtyre njerëzve të quajtur Iluminati.

Viti 1975-të, Robert Shi dhe Robert Winston botuan triologjinë e librit ‘Iluminatium‘ që flet pikërisht për këtë shoqëri që drejton botën të quajtur Iluminati. Simboli i tyre ka një piramide dhe një qenie të frikshme të ujerave të kripëra dhe kjo citohet edhe në libra biblik. Shumë kurioz është fakti i Steve Jackson, ku në vitin 1981-të krijoj një lojë të quajtur Iluminati, i frymëzuar pra nga legjenda e Iluminateve.

Ai krijoj këtë lojë me titullin ‘Kordinimi i botës së re‘, e cila si bazë kishte njëfarë loje ku fitimtarë bëhen disa prej shoqërive sekrete. Dhe deri këtu nuk ka ndonjë gjë të veçantë ndoshta?

Por në një mëngjes të muajt mars në vitin 1990-të, shërbimet sekrete amerikane të armatosura deri në dhëmbë hyn në shtëpinë e Steve pa paralajmërim, ashtu siç u mor vesh me vonë kjo skuadër ishte dërguar vetë nga Xhorxh Bush. I pari Xhorxh Bush, hyri për të kontrolluar zyrat e Steve dhe për të marrë me çdo kusht një dokument i quajtur ‘Iluminati BBS‘, marrja e kompjuterëve fotografive dhe dokumenteve të gjithë këtij programi detyroj Steve Jacksonin të hapte gjyq kundër shtetit, duke kërkuar dëmet materiale të shkaktuara nga ata. Por çfarë e kishte shtyrë Xhorxh Bushin të bënte çdo gjë të kishte në dorë këto materiale?

Në fund të fundit bëhet fjalë vetëm për një lojë, apo ndoshta dokumentet përmbanin materialet sekrete. Steve Jackson fitoj gjyqin dhe loja Iluminati doli në qarkullim por tani le të analizojmë letrat një nga një.

Ka një letër që tregon reduktimin e popullatës botërore, që helmojnë njerëzit me ushqim apo vdesin njerëzit me ane te vaksinave, dhe epidemive deri në atentate terroriste apo qesharake dhe njëkohësisht alarmante është letra tjetër ku duket qartë se të gjitha këto anomali do të ndërtohen në një mënyrë të tillë sa të këtë kundërshti mes popullatës dhe pushtetarëve të mbarë botës.

Por letra tjetër ‘Terrorist Nuke‘, shikoni lartësitë e shpërthimit ngjyra forma dhe kush nga ato qëllohet duket sikur kjo letër ilustron avionin që goditi kullat binjake me 11 shtator në New York. Por është shumë e çuditshme, sepse këto letra janë prodhuar në vitin 1995-të, nuk mungon asgjë në këto letra edhe pallati numër shtatë (7) i cili ra pa u kuptuar sepse nuk kishte lidhje fare me to, dhe tjetra është se në letër ai pallat ka shenjën e piramidës me syrin e famshëm.

Por ndoshta janë të gjitha rastësi, si p.sh rastësi është edhe Pentagoni që ka marrë flakë po letra e ‘Oilspeel‘ e cila tregon qartë ndotje nafte në det kur kujtojmë vetëm një në vitin 2019-të ku në Golfin e Meksikës diçka shpërtheu për motive te panjohura.

Le të shikojmë edhe këtë letër tjetër e quajtur ‘International Weather Organization’, që tregon një avion duke tërhequr një re e gjithë kjo e telekomanduar nga një shkencëtarë, mos e ka fjalën për grupin e famshëm ‘HARP‘.

Ndoshta që me 1995-të, Steve Jonson donte të na informonte për të gjitha këto, apo donte të na informonte për modifikimin klimaterik me anë të avionëve që duke lënë tym kimik dhe valë elektromagnetike mund të krijojnë uragane, si p.sh Katrina apo të krijojnë probleme psiko-fizike në trurin e njeriut mos kemi të bëjmë më Iluminatet , nuk i dihet.

Megjithatë i vini re kësaj letre e quajtur ‘Shkatërrimi i programuar‘, tërmete apo cuname ku afër gjendet edhe një tore ndoshta ngjanë shumë me cunamin që ndodhi me 11 mars 2011-të në Japoni, duke rrënuar toren e simbolit japonez saktësisht ashtu siç është dhe në këtë letër apo duke krijuar një cunam gjigant ku do godiste qendrën nukleare.

Hiroshima e shpërthyer, dhe provokuar kështu radiacione me mijëra kilometra të futura deri në qindra kilometra brenda oqeanit duke krijuar probleme serioze, dhe modifikuar detin përgjithmonë.

Argumente këto që duhet të shpërthenin në media por të gjithë heshtin, ndoshta janë të gjitha koincidenca dhe nuk ka asgjë për tu alarmuar sepse Iluminati ndoshta janë vetëm një fantazi. Ndoshta nuk duhet të iu besoni këtyre informatave të marra nga librat dhe interneti sidoqoftë është mirë ta kërkojmë të vërtetën që të jemi të informuar.

Kush është Iluminati?

Iluminati, është qendra e parë okulte më e rëndësishme e historisë moderne së bashku është krijuar në Bavari në universitetin e ‘Ongole Shtadit‘ drejtues i saj ka qenë Adam White ndërsa drejtues që qëndronte prapa fasadës dhe që ishte njeriu më i fuqishëm i saj, ka qenë i moshës së Mnedelsoni. Iluminati, së bashku me dy qendrat tjera universitare që kanë ardh pas saj okulte, nga me të fuqishmet që të tria së bashku mendohet që janë qendrat universitare me të forta që qeverisin botën. Të gjithë studiuesit përpiqen t’i atribuojnë ngjarje të tilla, të rëndësishme në historinë botërore si luftën për pavarësi të SHBA-së ndaj Anglisë dhe sidomos revolucionit francez me të famshmin urdhrin e jakobinëve i cili mendohet që është fytyra e vërtetë e Iluminatit sipas studiueseve.

‘Ushtarët e satanas marshojnë të lirë nëpër botë dhe nuk dihet se çfarë kanë ndërmend të bëjnë apo çfarë fatkeqësish do projektojnë për njerëzimin sepse portat e ferrit u hapen, zoti i madh na shpëtoftë të gjithëve‘, ishin disa nga thirrjet e prifti amerikan John që i bëri para disa viteve ne audiot dhe televizionet e mbarë Amerikës, thuhet se kjo nuk ishte gjë tjetër veç se një gjetje për të folur për djallin, duke e pretenduar se një grup njerëzish prej vitesh po përgatiten për të pushtuar mbarë botën me një formë krejt ndryshe nga ato që ne njohim, dhe thanë se këta njerëz nuk janë gjë tjetër veç se shërbyes të djallit. A mund të ekzistojë një plan i tillë për gllabërimin e botës nga këto bisha? Gazetari italian Mauricio Blondet, para disa viteve bëri një përmbledhje të disa fakteve ku zbuloi diçka shumë shqetësuese.

Sipas tij, ekziston jo vetëm një grup për zotërimin e globit, por dhe që paska një vend ku ata bëjnë edhe rite, ai shkruan se një grup i rezervuar njerëzish të famshëm në fshehtësi të madhe mblidhen në një vend ku gjendet një varr për të bërë disa lutje në gjuhën latine, dhe këta janë eksponentë të niveleve të larta politiko-shoqërore si financiere, bankier, politikan, priftërinj etj.

Cila është lidhja e Iluminatit me masonët sipas Alfred Cakos?

‘Iluminati, është një mënyre e fshehtë e organizimit të strukturave kurse masoneria besoj që ndryshon ata kanë aktivitetin e brendshëm dhe atë që thonë i kanë të fshehta, fjalët me të rëndësishme iu thonë vetëm disa personave nuk e përmbysin rendin kushtetues. Masonët janë një grup njerëzish të cilët kanë një aktivitet të përbashkët dhe quhen vëllezër me njeri-tjetrin. Ata kanë filluar të strukturohen në Londër për herë të parë. Vite më parë ka pasur tendenca për ndarje të masonëve në Angli po ata u forcuan edhe më shumë përmes ushtrisë dhe depërtuan edhe në SHBA’.

Benjamin Franklin ishte njëri nga masonët anëtare i dy dhomave shumë të rëndësishme të masonerisë franceze dhe në Londër. Franklin ishte truri dhe ideatori i gjithë lëvizjes së pavarësie se SHBA, pra ka një ndryshim midis Iluminatit dhe masonëve i cili vepron më sekret në qeverisje botërore dhe masonëve të cilët përpiqen të mbajnë dhe të transmetojnë tek njeri-tjetrit dijen njerëzore e cila vjen nga lartësia që në fakt mund të jetë edhe një dije e humbur për shkak të katastrofave të ndryshme që mund t’i kenë ndodhur tokës dhe është një dije e transmetuar e cila ndoshta për momente të caktuara të historisë së njerëzimit nuk mund të kuptohet nga të gjithë njerëzit por vetëm nga një elitë e vogël. Këta njerëz kanë dikë mbi krye duke filluar që nga hebrenjtë, turqit’.

Cila është detyra e këtyre njerëzve?

Ëndrra e këtyre është qeverisja botërore, dhe kjo ëndërr sot është shtrirë mbi të gjithë planetin dhe Iluminati ka pasur disa objektiva për ta realizuar këtë synim, këto objektiva ishin dezintegrimi i kishës katolike, e cila kishte rreth një shekull që ishte ndarë në dy pjesë nga lufta e parimeve të Martin Luterit, qysh se në vitet 1520-të sidomos me luftën 30 vjeçare e cila u mbyll me paqe kjo ishte edhe një arritje e Iluminatit, tjetra dëshire e tyre ishte për të shkatërruar kishën katolike, shkatërrimi i Vatikanit përmes sponsorizimit te një perandori të fuqishëm siç ishte ‘Napoloeoni‘ po për shkak se ky njeri nuk e realizoj këtë ambicie sepse shkoi në Milano dhe nuk e vazhdoj pushtimin francez deri në Vatikan. Madje në vitin 1809-të ai u martua me një tjetër duke u ndarë nga gruaja e vete, kjo e fundit e fesë krishtere dhe këtë nuk ia fali Iluminati dhe e shkatërroj. U përpoq nëpërmjet koncertit të Vjenës në vitin 1814/15-të, të eliminonte fuqinë e perandorive dhe dinastive të vjetra në Europë por nuk e arriti këtë për shkak se dinastitë krishtere u dënuan me vdekje, ku filloi lufta e parë botërore duke i zhdukur nga skena e historisë. Perandoria Osmane, u zhduk për shkak se pas kongresit çifut të mbajtur në vitin 1897-të që kishte për qëllim të ndërtonte shtetin e izraelit edhe pse në Lindjen e Mesme ishte zbuluar naftë dhe ata e dinin vlerën e saj kështu i kërkuan Sulltanit që t’i lejonte të ngritnin Izraelin meqenëse ky nuk i lejoj, ai ua mundësoi të vinin të blinin toka në Izrael dhe atëherë Perandoria Osmane u dënua me vdekje, pra të gjitha këto janë punë të Iluminatit.

Tej në thellësinë e maleve të Himalajes, në zemër të Tibetit na ishte njëherë një vend magjik i quajtur ‘Sham Hala‘, shumë shumë kohë më parë para se të lindte Perandoria Budiste. Thuhet se ky ishte djepi i botës së gjelbër, miti i këtij vendi duroj gjatë deri sa dalë ngadalë, civilizimi i njerëzimit e la këtë vend në harresën e viteve të pashtershme të ciklit të pafund. Në tekstet antike indiane, ky vend misterioz përmendet disa herë por ende nuk është gjetur se ku fshihet ‘Sham Hala‘, por ka edhe prej atyre që e kanë zbuluar se ku është por mbahet fshehtë për shkak të rëndësisë që ai ka.

‘Sham Hala’, në gjuhën tibetiane do të thotë vend i paqes i qetësisë dhe i fertilitetit, thuhet se Buda diturinë dhe fenë e mori nga ky vend, dhe gjithë kjo nuk është njerëzore por burim i hyjnive në qiell. Në ‘Sham Hala’ të gjithë banorët kishin një dije shumë të madhe, edhe pse ky vend ka ekzistuar 10 mijë vite para erës së re qendra e këtij vendi mistik quhej ‘Kalaba‘ me të magjishmen ‘Kullën e Jades‘ që ngrohej nga ujerat e nxehta që dilnin nga vullkani i atyre viteve ky lloj avulli që del nga toka, akoma sot mbulon gjithë natyrën në atë vend duke krijuar një bukuri të rrallë sikur të ishte një magji e vërtetë.

Njerëzit që banonin në atë vend përvetësonin arkitekturën, matematikën dhe astrologjinë në një mënyrë të shkëlqyer kështu që ata kishin krijuar vepra gjigante që do të mbeteshin në mendjen e paraardhësve të tyre dhe mbarë botës. Në traditat tibetiane, thuhet se në vendin e fshehtë nuk mund të arrish dot dhe as që bëhet fjalë për njerëz normal, njerëzit e thjeshtë nuk mund ta perceptojnë apo besojnë dhe ta shikojnë atë vend magjik përveç se të përzgjedhurve të përkushtuar në ringjalljen shpirtërore të njerëzimit. Njerëz të pastër në zemër dhe në mendje me virtyte, dhe jo të përkushtuar pas materializmit, njerëz që i afrohen Zotit dhe jo tokës materiale, njerëz që i dhurojnë diçka botës të thjeshtë por gjigant në shpirt dhe që do të kujtohen me shekuj nga njerëzimi dhe nga qielli. Ndaj edhe universi u dedikon atyre gjithmonë nga një yll, duke ua dhënë emrin e secilit nga ata. Thuhet se diku atje në brendësi të Malit është fshehur dituria e krijimit kozmik, galaktik, tokësor dhe ajo e mbarë njerëzimit dhe diku atje ekziston një libër mistik, shumë i ndërlikuar dhe me një veçori që e bën atë të mos i ngjasojë asnjë libri të bërë nga njeriu.

Origjina e këtij libri nuk dihet, megjithatë atë se çka është shkruar në të bëri që shumë studiues dhe ziliqar ta ëndërrojnë atë për ta patur në dorën e tyre sepse thuhet se është libri i parë i njerëzimit dhe të tërë krijimit të pafund, dhe magjia e tij është unike, ai është i përbërë nga 72 faqe ashtu si dhe 72 vite përshkojnë shenjat e Zodiakut. 72 gjuhë i prodhojë Zoti, 72 kopjen krijojë Noe, 72 ishin dishepujt e Apostolëve, 72 vite jetoj Adami dhe Eva, 72 orë jeton veza e një nënë, 72 janë shkallët e Jakovit që simbolizon distancën nga toka në qiell, 72 është madhësia e hënës më shumë se toka, 72 herë është më i madh saturni se toka, 72 është mesatarja e rrahjes së zemrës. Pra duke mbajtur në dorë këtë libër thuhet se trupi gjen një paqe shpirtërore absolute si ajo e fëmijës së sapolindur, rrahjet e zemrës stabilizohen në 72 impulse. Forma dhe mënyra e të deshifruarit këtë libër është e pakuptueshme por thuhet se dikush zbërtheu atë se çka libri fsheh. Por nëse ashtu siç thuhet që vendi magjik i quajtur ‘Sham Hala’ nuk gjendet, atëherë kush e gjeti këtë libër dhe si mund i ta lexonte atë? Nëse libri është kaq magjik dhe mendohet se është hyjnor atëherë kush do të ishte ai tokësor që do të mund ta lexonte dhe të zbërthente librin mistik?

Sipas të dhënave, dikush thotë se kjo kopje e këtij libri është e vetmja dhe se nuk ekziston tjetër kopje e tij jo më të ekzistonte ndonjë tjetër i tillë me të apo t’i ngjasonte. Thuhet se është fshehur në sekretin me të madh të tibetianeve, ndoshta aty ishte që nga kohërat ku është gjetur atje në qytetin e humbur deri kur një ditë rreth viteve 1860-të ftoi në tempullin e tij një grua shumë mistike po aq mistike sa edhe vetë libri, ajo ishte filozofja Helena nga Ukraina. Ajo kishte njohuri nga shkencat okulte për fushën para normale dhe ezoterizem, dhe sipas informatave që Lama kishte marrë asaj kohë mendonte se ishte e vetmja që mund të kuptonte diçka në shkrimet e këtij libri kaq mistik, dhe shumë të komplikuar. Në fakt më vonë u mor vesh se vetëm një njeri mund të lexonte librin misterioz, ky libër mund të zbërthehej vetëm në një mënyrë, me kode. Por jo me kode normale por kode shumë të komplikuara, ndaj ajo edhe e quajti kodet e dhomave të zinj. Ja se çka shkruan Helena në ditarin e saj. ‘Ai vend ishte magjik ata nuk ishin njerëz ata ishin gjigant, ata dikur ishin një me tërësinë por mendjemadhësia i shkatërroj tërësisht për të mos u kthyer më në vendin e tyre kurrë, erdhën ujërat e parë gjigant dhe gëlltitën të shtatë ishujt nuk mbeti asgjë uji kishte përpirë çdo gjë. Ata iu përulën të madhit Zot dhe forcës së tij të mbi fuqishme por më kot çdo gjë kishin krijuar ishte zhdukur dhe çdo gjë që njihnin nuk ekzistonte më. Zoti ata i ndëshkoj dhe ata vend e mallkoj, ai vend quhej Atlantidë’.

Ky është libri i humbur i njerëzve në tokë, i ardhur nga hyjni të dimensioneve tjera, ky libër nuk është prodhuar në këtë planet dhe aspak nuk është i njëjtë me librat që ne njohim ose dhe nëse është prodhuar këtu ata që e kanë përjetuar këtë libër nuk kanë fare lidhje me njerëzimin. Ky libër mistik është prodhuar me gjethe të parmave dhe disa substancave tjera, të përpunuara me mjeshtrin me të madhe dhe shumë, shumë perfekt për t’i mbijetuar kohërave. Ky libër është përpunuar dhe e bënë atë të mos prishet kurrë qoftë nga uji, ajri, koha, erërat dhe mbi të gjitha ka një lloj lyerjeje që e bën atë të mos digjet kurrë. Procedura, që është përdorur për të prodhuar këtë libër është shumë speciale dhe e panjohur për racën njerëzore, përveç kësaj libri ka një lloj magnetizmi apo energjie të pa shpjeguar që në momentin kur përmenden disa fjalë dhe e vë pëllëmbën e dorës provon të mbyllësh sot mund të shikosh çdo episod që nga krijimi i universit, galaktikës, tokës dhe njerëzimit dhe gjithashtu gjithë diturisë së asaj që njohim dhe të asaj që nuk kemi mësuar kurrë dhe që është e palejueshme për ne.

Doktorina sekrete është e ndarë në 8 vëllime, vëllimi i parë quhet ‘Kosmogjeni‘, dhe është i përbërë me 7-të dhoma të formuara në mënyrë hermetike me simbole. Vëllimi i dytë quhet ‘Antropologjia‘, ky është i përbëre me 12-të dhoma bashkë me shpjegimet që bën ajo, por për të patur një ide për atë se çka thuhet, për faktin se si është shkruar dhe për atë që është ky libër duhet një përqendrim i madh për ta kuptuar.

Mos janë ata vallë që sot drejtojnë botën me anë të disa të përzgjedhurve të tyre, mos vallë janë këta Iluminatet, masonët apo kush e di se kush që zotërojnë botën?/GazetaBlic/

Shtuar më 07/04/2020, ora 22:42

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori