Kjo është arsyeja e çmendur që gratë lindin shtrirë!
Hulumtime të panumërta kanë treguar se është shumë më mirë për të lindur në pozicione si mbledhje, gjunjëzim, sesa shtrirja në shpinë.

Shumica e provave tregojnë se shtrirja në shpinë mund të kontribuojë në zgjatjen e lindjes dhe ngadalësimin e kontraktimeve.

Atëherë pse shumica e gravelindin në spitale, e bëjnë këtë gjë?

Disa nga të dhënat më të hershme tregojnë që gratë lindnin ulur, ose në këmbë.

Sipas Iflscience.com, koncepti i gravelindin të shtrira në shtrat ka qenë i përhapur vetëm në kulturën perëndimore për 200 vitet e fundit, dhe fajin për këtë e ka Mbreti Louis XIV i Francës.

Louis, i cili e udhëheqi Francën nga 1643 deri në 1715, ka fajin për përhapjen e pozitës së shtrirë … për një arsye shumë të çuditshme.

Sipas legjendës, dhe disa historianëve, mbreti, i cili kishte mbi 22 fëmijë nga dy bashkëshortet e tij, i shikonte gratë gjatë procesit të lindjes.

Ai “kënaqej” kur shikonte gratë teksa lindnin, dhe nuk e pëlqente pocizionin në këmbë, apo ulur, sepse nuk mund të shikonte procesin.
Shtuar më 10/02/2020, ora 09:15

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori