Kështu i shpenzojnë pagat familjet zvicerane
ardhurat përbëhen nga pagat (6,320 CHF; 64%), të ardhurat e pavarura (CHF 984; 10%), të ardhurat nga investimet (CHF 494; 5%) dhe paratë nga qeveria (2,119 CHF; 21%) – pensionet dhe të tjera mirëqenie dhe transferimet.

"Zëri" më i madh i shpenzimeve janë taksat dhe sigurimi i detyrueshëm (2,933 CHF; 30%), megjithëse kjo përfshin pagesa të pensionit të detyrueshëm, prandaj është ndoshta më domethënëse ndarja e kësaj figure në 2.588 CHF (26%) e taksave dhe pagesa të pashmangshme të sigurimeve dhe 405 CHF (4%) e kursimeve të pensioneve.

Artikujt e tjerë më të mëdhenj të shpenzimeve janë strehimi dhe energjia (CHF 1,463; 15%), transporti (CHF 742; 8%), ushqimi dhe pije joalkoolike (CHF 636; 6%), sigurimi opsional – kryesisht shëndetësia (CHF 591: 6%), restorante dhe hotele (CHF 571; 6%), rekreacion dhe kulturë (CHF 577; 6%), shpenzime shtesë të kujdesit shëndetësor (244 CHF; 2%), ushqim dhe veshje (CHF 202; 2% ), komunikimi (CHF 189; 2%) dhe shpenzime të tjera (648 CHF; 7%).

Familja mesatare në Zvicër kursen rregullisht 1,111 CHF (11%) në muaj mbi kursimet e pensionit të detyrueshëm, përcjell tutje albinfo.ch.

Rezultatet bazohen në një studim të 3,217 familjeve në vitin 2017. Në vitin 2017, një familje mesatare zvicerane përmbante 2.18 persona.
Shtuar më 25/11/2019, ora 11:18

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori