Ka pasuri të papara, por në këtë vend vetëm 1.5 % e popullsisë futet në internet
Turkmenistani është një vend me resurse të shumta natyrore dhe me 26 aeroporte, që është relativisht një numër i madh për një vend me pesë milionë banorë.

Afro 80 për qind e territorit të Turkmenistanit është e pabanuar dhe njihet për një lloj shkretëtire të njohur si Karakum.

Klima në këtë vend është më shumë se sfiduese – temperaturat gjatë verës arrijnë deri në 50 gradë celsius, kurse gjatë dimrit bien nën zero dhe me shumë borë.

Afro 90 për qind e banorëve janë të punësuar në institucionet shtetërore, kurse Turkmenistani konsiderohet si vendi i katër në botë me sasinë me të madhe të gazit natyror, por pavarësisht këtij fakti qytetarët jetojnë në varfëri.

Nëse numërojmë edhe ata nën moshën 15 vjeçe, shkalla e të arsimuarve në Turmenistan është 99.7 për qind. Ky vend gjithashtu njihet për një lloj tepsie dhe për këtë arsye kanë ndërtuar edhe një muze gjigant, brenda të cilat janë të ekspozuara mijëra tepsia të vjetra mbi 200 vjet.

Por, ajo çfarë e bën një vend më të çuditshëm është fakti se vetëm 1,5 për qind e banorëve e shfrytëzojnë interneti, që është një përqindje shumë e ulët.

E ndërkaq presidenti i vendit nga viti 1990 e deri më 2006 ka qenë Sapamut Nijazov dhe konsiderohet si një lider kontrovers.
Shtuar më 23/02/2019, ora 10:04
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori