Ja si i ka ndryshuar Lufta e Parë botërore kufijtë e Evropës (VIDEO)
Në Luftën e Parë Botërore, që ka zgjatur nga viti 1914 deri më 1919, kanë marrë pjesë 32 kombe.

Këto konflikte kanë transformuar në mënyrë drastike kufijtë dhe kanë ndryshuar hartën e Evropës.

Perandoria Austro-hungareze ishte e ndarë në Austri, Hungari, Çekosllovaki dhe Jugosllavi, kurse pas rënies së Perandorisë Osmane u krijua edhe Turqia.

Gjermania ka humbur një pjesë të madhe të territorit përtej kufijve të Evropës.

“Business Insider” ka publikuar një video me animacion e cila ilustron ndryshimet në hartën e Evropës.
Shtuar më 14/04/2017, ora 18:20
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori