Fshati më jetëgjatë tregon sekretin e shëndetit
Fshati Poppin në Italinë Jugore, po del të jetë i pari me banorët më të shëndetshëm në botë.

Një gjë të tillë e thotë Kardiologu Aseem Malhotra, i cili studioi fshatin më të shëndetshëm në botë, derisa zbuloi sekretin e jetëgjatësisë së shquar të banorëve të kësaj zone pasi ata jetojnë deri në moshën 100 vjeçare.

Sekreti i jetëgjatësisë së tyre me një shëndet të plotë, rezulton të jetë mosngrënia e sasisë së madhe të sheqerit. Kështu një gjë e tillë bën që këta fshatarë të kësaj zone rrallë herë vuajnë nga diabeti apo sëmundjet e zemrës.

Po ashtu disa faktorë të tjerë kryesor ishin dhe mungesa e stresit dhe marrja e shtatë orëve gjumë për një natë derisa në ditë pijnë nga një gotë leng. Pioppi mbrohet nga UNESCO si shtëpia e dietës mesdhetare.
Shtuar më 09/03/2019, ora 17:44

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori