Foshnjat shohin vetëm këtë ngjyrë deri në moshën 5 muajsh
Zhvillimi i shikimit te foshnjat mund të iu surprizoj.

Edhe në bark të nënës, foshnja mund të dalloj dritën nga errësira, dhe pas lindjes, foshnja i sheh format përmes vijave ku drita dhe errësira preken.

Por, atyre iu duhet kohë për të mësuar si t’i përdorin sytë. Në vitin e parë të jetës, foshnja mëson se si të shoh.

Kur lind, deri sa të arrij moshën 3 muajsh, foshnja sheh vetëm bardh, hirtë dhe zi. Pas 3 muajve të parë, foshnja fillonshoh ngjyrën e kuqe fillimisht.

moshën 5 muajsh, foshnja fillonshoh të gjitha ngjyrat e spektrumit.

Fëmijët fillojnë të shohin plotësisht të gjitha format rreth moshës 4-5 vjeçe.
Shtuar më 13/01/2021, ora 17:22

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori