Fjalët që duhet të dijë një 2-vjeçar
Ekspertë të Bryn Mawr College në Pennsylvania, SHBA kanë publikuar një listë me fjalë, të cilën duhet ta dijë një fëmijë 2-vjeçar. Studiuesit thonë se fëmijët që nuk arrijnë të thonë këto fjalë, në të ardhmen do të kenë probleme me gjuhën.

Ato janë: mami, babi, përshëndetje, lodra, qen, mace, fëmijë, qumësht, fruta, top, po, jo, hundë, sy, banane, biskotë, makinë, nxehtë, faleminderit, dush, këpucë, flokë, më shumë dhe libër.

"Gjithçka që nevojitet për të shmangur këtë problem është një prind i vëmendshëm dhe një laps për të shënuar të gjitha fjalët"- shpjegojnë ata.
Shtuar më 21/02/2012, ora 12:34

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori