Femrat duhet ta lexojnë, ja çfarë rreziku mbart bërja e thonjve me xhel
Pëlqej
Nëse jeni një vajzë që shkon çdo muaj për të bërë thonjtë me manikyr xhel, duhet ta lexoni me vëmendje këtë artikull!

Procedura e tharjes së manikyrit, ekspozon duart tuaja ndaj rrezeve ultravjollcë dhe e gjitha kjo mund të rezultojë në përhapjen e melanomas, kanceritlëkurës.

Çfarë është Melanoma?

Melanoma është një lloj i zakonshëm i kanceritlëkurës, i cili zhvillohet kur melanociti, qelizat e dëmtuara, rriten në një mënyrë që nuk mund të kontrollohen. Këto qeliza errësojnë lëkurën kur ekspozohen ndaj rrezatimit ultravjollcë, pra furrat e thonjve dhe diellit.

Ky proces çon deri në plakjen e parakohshme të lëkurës dhe madje edhe në zhvillimin e kanceritlëkurës.

Të ekspozuarit ndaj rrezatimit ultravjollcë jo vetëm që e djeg lëkurën, por dëmton melanocitet, të cila më pas përhapen në të gjithë trupin. Rreth 2% e 3.5 milionë diagnozave të kanceritlëkurës janë melanoma, të cilat përbëjnë një pjesë të madhe të vdekjeve të kanceritlëkurës.

Sipas një studimi që testoi kimikatet toksike në 24 gra, 100 për qind e tyre treguan shenja të trifenil fosfatit (TPHP) pas 10 orësh duke aplikuar manikyrin e thonjve. Bëni kujdes!
Shtuar më 23/04/2018, ora 16:54
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori