Çfarë do të ndodhë me profilet në Instagram të personave që kanë ndërruar jetë nga koronavirusi?
Me numrin e vdekjeve që po rritet për shkak të koronavirusit nëpër botë, Instagram po ndërmerr hapa për t’i ndihmuar njerëzit të kujtojnë të dashurit që kanë vdekur.

Instagram do të shtojë tipar të ri përkujtimor pas rritjes së vdekjevekoronavirusit

Me numrin e vdekjeve që po rritet për shkak të koronavirusit nëpër botë, Instagram po ndërmerr hapa për t’i ndihmuar njerëzit të kujtojnë të dashurit që kanë vdekur.

Platforma e njohur e mediave sociale po planifikon të shtojë një veçori të re të memorizimit të llogarisë që do të shohë fjalën "Kujtim" të shfaqet poshtë figurës së profilit të përdoruesve që kanë vdekur.

Sipas People, karakteristikat shtesë për të përkujtuar përdoruesit që kanë vdekur do të njoftohen së shpejti.

"Ne po bëjmë ndryshime për t'i ndihmuar njerëzit të identifikojnë nëse një llogariInstagram i përket dikujt që ka ndërruar jetë", thotë një zëdhënës nga Facebook, i cili bleu Instagramin në vitin 2012.

"Kjo përfshin një etiketim ‘Kujtimi’ që do të shfaqet në llogari, midis azhurnimeve të tjera që do të jenë në dispozicion brenda disa javësh. Do të kemi më shumë për të ndarë së shpejti", tha ai.

Pasi të jetë përkujtuar një llogari, Instagram do të mbajë faqen që të mos shfaqet në mënyra që mund të jenë shqetësuese për miqtë dhe familjen e personit.

Ata gjithashtu do të marrin masa për të mbrojtur privatësinë e personit të ndjerë duke siguruar llogarinë.

Për të kërkuar një llogari për të përkujtuar, të afërmit u kërkohet të japin prova për vdekjen, të tilla si një lidhje me një nekrologji ose artikull lajmesh.

Shtuar më 24/04/2020, ora 15:36

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori