Burrat nuk dëgjojnë vërtetë të qarët e bebes natën apo vetëm shtiren? Çfarë thotë studimi
Shumica e nënave të rraskapitura dyshojnë se parterët e tyre shtiren sikur po flenë, ndërsa nga ana tjetër fëmijët ulërijnë nga të qarat.

Mirëpo, një studim i ri tregon se meshkujt vërtetë kanë gjumë të rëndë. Tingujt, të cilët lëshojnë bebet nuk i dëgjojnë meshkujt, mirëpo zhurmat e makinave, erës dhe të mizave të bezdisshme i dëgjojnë.

Shkencëtarët kanë matur aktivitetin e nënvetëdijes gjatë gjumit te meshkujt dhe femrat. Është zbuluar që ekziston një dallim i konsiderueshëm midis dy gjinive.

Femrat e kanë të zhvilluar instinktin e nënës, për shkak të të cilit reagojnë fuqishëm ndaj të qarit të fëmijës, madje edhe nëse ato nuk janë nëna.

Është zbuluar edhe që femrat pas ndërprerjes së gjumit, e kanë më të vështirë të flenë sërish, krahasuar me meshkujt.

“Asgjë nuk i bën njerëzit më të dëshpëruar sesa ndërprerja e gjumit, sidomos kur ndodh disa net me radhë. Kjo është arsyeja pse gratë që kanë foshnje të vogla mund të jenë në gjendje vërtetë të keqe, gjë që nuk mund të thuhet për burrat e tyre”, shpjegon psikologu David Louise.
Shtuar më 23/02/2021, ora 13:11

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori