Britani, shumë fëmijë në spitale të shëndetit mendor
Shumë fëmijë në Angli janë duke u regjistruar në spitalet e shëndetit mendor pa pasur nevojë, tregon një raport i publikuar së fundmi.

Hulumtimet e Komisionit për Fëmijë në Angli, gjetën se fëmijët">fëmijët shpesh nuk ishin në gjendje të merrnin mbështetjen e duhur në shkollë dhe në komunitet.

Kjo gjë ka bërë që fëmijët">fëmijët të përfundonin në institucione, ndonjëherë për muaj apo vite.

Fëmijët">Fëmijët me aftësi të kufizuara të të mësuarit ose me autizëm u lëkundën veçanërisht nga sistemi, thuhet në raport.

Anne Longfield thotë se qeveritë e njëpasnjëshme janë përpjekur të zgjidhin problemin, por numri i fëmijëve në spitalet e shëndetit mendor mbetet i lartë.

Hulumtimet tregojnë një nevojë të qartë për "t’u përqëndruar në udhëtimet e fëmijëve para se të pranohen në kujdesin ambulator", thotë raporti, por shpesh kjo nuk po ndodh.
Shtuar më 20/05/2019, ora 23:52

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori