900.000 amerikanë humbën punën në javën e fundit të qeverisjes së Trumpit
Kriza e papunësisë në SHBA u rrit dukshëm në javën e fundit të qeverisjes së Donald Trumpit me 900.000 amerikanë që paraqiten kërkesa për përfitime të papunësisë.

Miliona amerikanë ende kanë nevojë për ndihmë qeveritare për të siguruar jetesën dhe nuk ka pasur ndonjë përmirësim real për muaj me radhë.

Megjithëse përurimi i presidentit Joe Biden të mërkurën nxiti shpresat për më shumë stimuj qeveritarë, ndihma nuk mund të vijë aq shpejt sa për të papunët.

Në krye të pretendimeve të rregullta, 423,734 amerikanë aplikuan për ndihmë pandemike të papunësisë, e cila siguron përfitime për punëtorë të tillë si të vetëpunësuarit, tha Departamenti i Punës .

Ky numër nuk është rregulluar për ndihmat sezonale.

Shtuar së bashku, kërkesat për herë të parë arritën në 1.4 milionë mbi një bazë të parregulluar javën e kaluar.

Pretendimet e vazhdueshme të papunësisë, të cilat numërojnë punëtorët që kanë kërkuar ndihmë për të paktën dy javë rresht, ranë në 5.1 milionë.
Shtuar më 21/01/2021, ora 16:54

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori