​Thyen rekordin për flokët më të gjatë në botë
Një amerikan thotë se flokët e tij rriten shpejt dhe kjo ishte përpjekja e tij e dytë për të thyer rekordin e Guinnessit. Për herë të parë, ata nuk e njohën titullin e tij pasi ai nuk i hoqi flokët anash, kështu që nuk ishte një Iroquois i vërtetë.

Joseph Grisamore theu rekordin e Guinnessit për stilin e flokëve Iroquois-in më të lartin në botë. 42-vjeçari nga Minesota ka lëshuar flokët për shtatë vjet dhe tani ato janë më shumë se 108 cm të gjatë. Dhe ndryshe flokët e tij rriten shumë shpejt dhe kur u martua me gruan e tij Laura, i kishte të gjatë rreth 150 cm.

"Në muajin e mjaltit në Aruba, uji i kripur më ngatërroi flokët aq shumë sa i pata qethur një vit më vonë. Kjo është kur fillova ta rrisja këtë Iroquois-in nga e para. Flokët e mi po rriten shumë shpejt dhe në shtatë vjetët e fundit janë rritur gati 110 cm", tha Joseph për Metro.co.

Josephi më parë ishte përpjekur të thyejë rekordin në vitin 2007 kur nuk i kishte prerë flokët për dhjetë vjet, por ai nuk mund të konkurronte pasi flokët e tij nuk ishin të prerë anash.

"Nuk kam pasur sukses në atë përpjekje, pasi që nuk mund të vendosja të pres flokët anash. Por pas muajit të mjaltit, vendosa të shkoja për të gjitha ose asgjë dhe kjo është këshilla që do t’i jepja kujtdo që dëshiron ta thyejë rekordin, "tha ai.

Sigurisht, kjo arritje nuk është aspak e lehtë dhe Josephi ka një rutinë të rreptë të kujdesit për flokët.

Krijimi i një Iroquois-i është një punë për katër persona, i ndihmuar nga parukierja Kay Jettmann, nëna e tij Katy dhe gruaja Laura.

Shtuar më 24/09/2020, ora 13:32

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori