8 gënjeshtra që na thonë kur udhëtojmë me avion
Edhe pse stjuardesat dhe punonjësit e aeroportit na thonë plot gënjeshtra, pilotët janë ata që bëjnë dallimin.

Në rrjetin social Quora, një sërë pilotësh treguan sekretet që na mbajnë dhe gënjeshtrat që na thonë pa iu dridhur qerpiku.

Kohëzgjatjet e fluturimeve janë të tepruara

Nëse një fluturim duhet të zgjasë një orë, thuhet se do të zgjasë një orë e çerek. Në këtë mënyrë, edhe nëse piloti vonohet, duket sikur është në kohë.

Pilotët nuk hanë të njëjtin ushqim si pasagjerët

Stjuardesat iu japin ushqim të veçantë, sepse nëse dërgesa për pasagjerët është prishur ose kontaminuar, pilotët të mos sëmuren apo helmohen.

Uji në avion mund të jetë i pistë

Tubacionet e ujit ndodhen pranë tualeteve dhe e njëjta linjë përdoret edhe për ujin e pijshëm.
Në lidhje pranë e pranë si puna e këtyre, shanset e kontaminimit janë të larta. Për këtë arsye stjuardesat nuk pinë kurrë gjë gjatë fluturimeve.
Maskat e oksigjenit zgjasin vetëm 15 minuta

Sepse aq kohë u duhet pilotëve të zbresin në një lartësi më të ulët, që i lejon pasagjerët të marrin frymë lirshëm.

Ndonjëherë harrojnë të fikin sinjalin për vënien e rripit të sigurimit

Pilotët janë njerëz si ne dhe harrojnë ta fikin sinjalin që urdhëron vendosjen e rripit të sigurimit. Ju mos e injoroni, po nëse ka kaluar ca kohë pa turbulenca dhe shqetësime, mund të lëvizni në kabinë pa problem.

Problemet serioze i trajtojnë si gjëra të vogla

Nuk po ju gënjejnë, thjesht nuk duan të përhapin panik. Nuk ju thonë që s’kanë aspak fushëpamje, por ju thonë që ka pak mjegull. Një vonesë për shkak të një problemi teknik, në shumicën e rasteve përkthehet në diçka të thyer.

Avionët i godet rrufeja shumë shpesh

Thjesht ndodh dhe janë ndërtuar në të tillë mënyrë që ta përballojnë goditjen

Pilotët flenë në kabinën e tyre

Shumica e veprimeve janë të automatizuara. Përveç ngritjes dhe uljes, gjërat janë të thjeshta dhe pilotët mund të marrin një sy gjumë si të gjithë. /anabel/

Shtuar më 21/07/2017, ora 18:45

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori