7 zakonet që do të vini re se njerëzit më të lumtur praktikojnë
Sa prej nesh mund të themi se jetojmë në këtë mënyrë?

Kaq shumë është shkruar për lëvizjen në rritje të lumturisë, raporton "Inc".

Ndërsa krehja hulumtimet e mia dhe shënimet mbi atë që bëjnë njerëzit e lumtur dhe të suksesshëm, më bëri përshtypje se sa të qëllimshëm janë ata për të zgjedhur mendimin e duhur për t’u bërë më të lumtur dhe më optimist, transmeton lajmi.net.

Ndërsa libra të panumërt janë shkruar për lumturinë, unë po e ngushtoj këtë artikull në një model pune për të jetuar jetën në maksimum.

Këtu janë shtatë shenja të sigurta për njerëzit më të lumtur.

Ata zgjedhin të kenë marrëdhënie të shëndetshme.

Marrëdhëniet e ngushta janë çelësi për të mbajtur lumturinë, transmeton lajmi.net.

Gjetja befasuese është se marrëdhëniet tona dhe sa të lumtur jemi në marrëdhëniet tona kanë një ndikim të fuqishëm në shëndetin tonë. i trupit tuaj është i rëndësishëm, por prirja për marrëdhëniet tuaja është gjithashtu një formë e kujdesit për veten.

Keni një mendim të dhënies.

Jim Rohn tha: “Vetëm duke dhënë jeni në gjendje të merrni më shumë sesa keni tashmë”.

Tani shkenca konfirmon se dhënia na bën të ndjehemi të lumtur, është e mirë për shëndetin tonë dhe ngjall mirënjohje.

Dhe para se të kufizoni dhënien tuaj të bujarisë financiare për diçka ose dikë, merrni parasysh ndikimin pozitiv të dhënies së kohës suaj, këshillimit të të tjerëve, mbështetjes së një kauze, luftimit të padrejtësisë dhe të paturit e një mentaliteti të paguar, transmeton lajmi.net.

Merrni të gjitha vendimet tuaja me integritet.

Të jetosh, të punosh dhe të udhëheqësh me integritet do të thotë që ne të mos vemë në dyshim vetveten.

Kur dëgjojmë zemrat tona dhe bëjmë gjënë e duhur, jeta bëhet e thjeshtë dhe ne jetojmë në paqe.

Veprimet tona janë tani të hapura për të gjithë për të parë, dhe ne nuk duhet të shqetësohemi për të fshehur asgjë.

Praktikoni vëmendjen.

Njerëzit pozitivë dhe të lumtur bëjnë zgjedhjen e përditshme të dorëzimit të mendimeve dhe ndjenjave të tyre për momentin.

Duke qenë i vetëdijshëm dhe duke e përqendruar ndërgjegjësimin tuaj këtu dhe tani, duke pranuar me qetësi dhe duke pranuar ndjenjat dhe mendimet tuaja, ju arrini paqe të madhe dhe çliroheni nga shqetësimi, transmeton lajmi.net.

Keni kufij të mirë emocionalë.

Negativiteti është i shfrenuar. Ne nuk mund të lëvizim me azhurnimet e Facebook-ut para se të goditemi nga fyerja politike ose urrejtja e dikujt.

Njerëzit e lumtur mbeten në pozitive sepse kontrollojnë atë që lejojnë – qoftë në mediat sociale apo në ndërveprimet me njerëzit.

Ushtroni durim.

Durimi është një virtyt që uroj që më shumë njerëz të praktikohen. Ju ndihmon të relaksoheni dhe të rimendoni vendimet tuaja.

Njerëzit e duruar kanë tendencë të përjetojnë më pak depresion dhe emocione negative dhe mund të përballen më mirë me situata stresuese, transmeton lajmi.net.

Për më tepër, ata ndiejnë më shumë mirënjohje, më shumë lidhje me të tjerët dhe përjetojnë një ndjenjë më të madhe të bollëkut.

Përditësoni lumturinë tuaj në gëzim.

Ndërsa po nxjerrim në pah zakonet e njerëzve të lumtur këtu, ju mund të habiteni kur zbuloni se ekziston një ndryshim i madh midis lumturisë dhe gëzimit.

Gëzimi është më i qetë, i qëndrueshëm dhe më i thellë, ndërsa lumturia mund të jetë kalimtare, emocionale dhe e përkohshme.

Të jesh në një gjendje gëzimi vjen deri te zgjedhja, dhe bërja e kësaj zgjedhje ka përfitime psikologjike afatgjata.

Përdorni mjetet e meditimit, lutjes, ditarit dhe vëmendjes për t’ju ndihmuar në këtë proces.
Shtuar më 27/11/2020, ora 21:51

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori