5 klishe për gratë dhe marrëdhëniet intime që kanë thyer tabutë
Për gratë, seksi është më pak i rëndësishëm, gratë mëkatojnë shumë për romancën, gratë nuk bëjnë seks pa dashuri, etj. Të vërteta apo mitet e rreme?

Ka shumë klishe për gratë, duke filluar nga ato rreth fuqive të çuditshme të menstruacioneve për të përfunduar në fiksimet e grave të tilla si "pa grim nuk mund të jetoj", "nuk mund të qëndroj pa një të dashur". Më të vjetrat, por shpesh edhe më të bezdisshmet, janë ato që kanë të bëjnë me seksualitetin tonë, mënyrën tonë të të jetuarit dhe mënyrën tonë të lidhjes me partnerin. Këtu janë pesë mite të rreme rreth grave dhe raportit të tyre me seksin që kanë thyer tabutë ndër vite. Ju jeni dakord me ne?

1. Gratë kanë më pak dëshirë se burrat në shtrat

Gënjeshtra, gënjeshtra totale! Burrat kanë një mesatare prej 10 ereksionesh në ditë, por e vërteta është se edhe ne shpesh mendojmë për seksin, vetëm se në përgjithësi e bëjmë atë në një mënyrë më pak të dukshme se burrat. Ata kanë më shumë të ngjarë të shprehin fantazitë ose komentet e tyre seksuale. Ne kemi më shumë të ngjarë të mbajmë gjithçka brenda, ose më saktë, bëjmë që mendimet të fluturojnë më shpesh pa e hapur domosdoshmërisht gojën. Me pak fjalë, pak a shumë sikur qasja ndaj seksualitetit mashkull dhe femër të diktohej nga projeksioni gjenital: i jashtëm VS i brendshëm.


2. Seksi nuk është i rëndësishëm për gratë

Sakrilegj! Asgjë nuk mund të jetë më e rreme! Ne gratë e duam seksin si çdo krijesë tjetër seksuale aktive. Ne e duam atë sepse mendojmë si qenie me një ndjeshmëri të fortë. Ne e duam atë sepse kjo na bën të ndjehemi të lirë, të kënaqur fizikisht dhe mendërisht. Dhe ne e konsiderojmë atë një pjesë të rëndësishme të jetës sonë, si familja, puna, fëmijët, partneri, etj.

3. Pasi është fejuar, martuar ose është bërë nënë, gruaja ndryshon

E vërtetë, ka ndryshime në zakonet e përditshme, në orare, në angazhime, pa asnjë dyshimi. Por kjo nuk do të thotë që dëshira jonë është shuar. Të kesh një partner të stabilizon jetën, si dhe të kesh fëmijë, por ne jemi gjithmonë të gatshëm të marrim ca kohë për t’i kushtuar seksualitetit. Në të vërtetë, në të 20-tat, si dhe në 30-tat ose 50-tat, në të gjitha moshat, gratë pëlqejnë të bëjnë dashuri dhe pëlqejnë të konsiderohen objekt i interesit seksual të partnerit të tyre.

4. Gratë nuk masturbohen

Nuk ka gënjeshtër më të madhe, pasi nuk ka asnjë tabu më të ndërlikuar për tu shembur. Masturbimi femëror është përjetuar gjithmonë si një sekret i madh, dhe mbetet akoma tabu: vetëm 60% e grave thonë se kanë praktikuar tashmë masturbim. Dhe pjesa tjetër 40%? E vetmja siguri që kemi është se masturbimi ju ndihmon të kuptoni veten dhe kënaqësinë tuaj.

5. Orgazma nuk është e rëndësishme për gratë

Imagjinoni një darkë në një restorant, ju dhe partneri juaj. Pjatat janë në tryezë, partneri juaj mbaron më herët dhe kamerieri arrin dhe vendos të heq pjatën tuaj ndërsa jeni akoma duke ngrënë. Do të ishit i lumtur? A do të kënaqeshit? E njëjta ndjenjë është ajo që ndiejmë kur, shumë më shpesh në një dinamikë heteroseksuale, marrëdhënia ndërpritet sepse partneri tashmë ka arritur orgazmën, dhe gruaja ende jo! Me pak fjalë, edhe nëse dëshirojmë të bëjmë dashuri në të gjitha nuancat e saj, ne gjithashtu duam dhe dëshirojmë orgazmën! Edhe gratë, sigurisht!
Shtuar më 16/05/2020, ora 13:57

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori