4 rregulla për të ndihmuar dyfishimin e jetëgjatësisë së telefonit
Teknologjia është vendosur fort në jetën tonë të përditshme.

Të gjithë jemi të varur nga telefonat e mençur dhe në momentin që telefoni mbetet pa bateri, fillon "paniku" që të gjejmë karikuesin, transmeton lajmi.net.

Këto janë disa nga rregullat që duhet tu përmbahemi nëse dëshironi një jetëgjatësi më të madhe të baterisë:

Mos e mbani ngarkuesin të kyçur nëse telefoni tashmë është plotësisht i ngarkuar.

Nuk preferohet që ta mbani telefonin duke u karikuar nëse tashmë është 100%, kjo shkakton prishje të jetëgjatësisë së baterisë.

Telefoni juaj nuk ka nevojë të rimbushet 100%..

Bateria e telefonit tuaj nuk ka nevojë të mbetet e ngarkuar 100%. Mbajtja e tij në kapacitetin e plotë është në të vërtetë shumë e dëmshme.

Mos e lini telefonin të kyçet për shumë kohë, thjesht përpiquni t’i jepni kohën 10-15 minuta sa herë që paraqet mundësi.

Përdorni çdo rast për të ngarkuar telefonin tuaj..

Ky rregull është i lidhur ngushtë me atë të mëparshëm. Kurdoherë kur jeni duke luajtur lojëra ose duke shkruar një tekst, sigurohuni që të bashkoni ngarkuesin e telefonit në prizë.

Shmangni mbinxehjen..

Bateritë janë jashtëzakonisht të ndjeshme ndaj nxehtësisë, shmangni mbinxehjen e tij sepse shkakton prishje të telefonit.
Shtuar më 01/08/2020, ora 21:32

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori