Vendi vacant në Gjykatën Kushtetuese, Kuvendi publikon listën e 6 kandidatëve
Kuvendi i Shqipërisë ka shpallur 6 kandidatët për një vend vakant në Gjykatën Kushtetuese.

Emrat që kanë shprehur interes për të qenë pjesë e Kushtetueses janë: Ardita Buna, Dedë Kasneci, Klodian Rado, Regleta Pananjoti, Shaqir Hasanaj, dhe Vjosa Bodo (Mujo).

Kuvendi hapi procedurat për këtë vakancë të krijuar, pas mbarimit të mandatit përpara afatit ligjor të anëtarit Fatos Lulo.

Lista e paraqitur nga Kuvendi përmban edhe emra që janë skualifkuar apo janë pranuar më parë nga KED apo KLGJ si kandidatë për anëtarë të Gjykatës Kushtetuese apo të Gjykatës së Lartë. Kandidatët e pranuar janë Ardita Buna dhe Regleta Panajoti.

Kandidaturat e skualifikuara më parë janë janë ato të Dedë Kasnecit, Vjosa Bodo Mujos dhe Shaqir Hasanajt.
Shtuar më 17/09/2019, ora 17:39
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori