UNICEF: Fëmijët e komunitetit rom të diskriminuar në shkolla
Pëlqej
Organizata në mbrojtje të fëmijvë UNICEF gjatë një seminari të zhvilluar gjatë ditës së hënë në Tiranë ka deklaruar se ligji për mbrojtjen nga diskriminimi duhet të njihet dhe implementohet nga institucionet arsimore.

Kjo gjë sipas drejtuesve të kësaj organizate do ti priste rrugën çdo abuzimi të mundshëm mbi fëmijët. Sipas UNICEF fëmijët e komunitetit rom vazhdojnë të mbeten me të diskriminuarit nëpër shkolla, megjithëse ka një ligj që duhet t’i mbrojë ata. “Drejtuesit e institucioneve arsimore, me ligjin antidiskriminim konsiderohen si komisionerë në miniaturë, sepse kanë procedura shqyrtimi, procedura pranimi të ankesave dhe për shqyrtimin e tyre”, -deklaroi komisionerja për mbrojtjen nga diskriminimi, Irma Baraku gjate ketij seminari. /albeu.com/

Shtuar më 05/12/2011, ora 19:04
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori