Trump ndërpret marrëdhëniet e SHBA-ve me OBSH
Presidenti Donald Trump njoftoi ditën e sotme se Shtetet e Bashkuara do të përfundojnë marrëdhëniet e saj me Organizatën BotëroreShëndetit, një veprim që ai e ka pritur gjatë gjithë koronavirusit pandemik.

“Për shkak se ata nuk kanë arritur të bëjnë reformat e kërkuara dhe ato më të nevojshme, ne do të përfundmojmë marrëdhëniet tona me Organizatën BotëroreShëndetit dhe duke i ridrejtuar ato fonde në nevoja të tjera globale dhe të merituara, urgjente globale të shëndetit publik“, tha Trump.

Presidenti tha se “botës i duhet përgjigje nga Kina për virusin. Ne duhet të kemi transparencë”.

Më parë në fjalën e tij, ai tha se Kina nuk kishte raportuar siç duhet informacionin që kishte për koronavirusin në Organizatën BotëroreShëndetit dhe tha se Kina kishte bërë presion OBSH për të “mashtruar botën”.

“Zyrtarët kinezë injoruan detyrimet e tyre të raportimit para Organizatës BotëroreShëndetit dhe ushtruan presion ndaj Organizatës BotëroreShëndetit për të mashtruar botën kur virusi u zbulua për herë të parë nga autoritetet kineze”, tha Trump.

Shtuar më 29/05/2020, ora 22:27

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori